Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-Covid-19: Σημαντική μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 225.435 Οι νεκροί έφτα­σαν τους 31.908. Παράλ­λη­λα, 125.176 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 224.760 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.763 άνθρω­ποι, ενώ 122.810 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν τη ζωή τους 145 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 675 νέα κρού­σμα­τα. 2.366 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

Στο μετα­ξύ, 762 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 10.311 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 57.278 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο μειώ­θη­κε σημα­ντι­κά με 200 λιγό­τε­ρα κρού­σμα­τα. Παρου­σιά­ζει μικρή μεί­ω­ση ο αριθ­μός των νεκρών: έχα­σαν την ζωή τους 8 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι σε σχέ­ση με τη χθε­σι­νή ημέ­ρα. Οι δε ιασθέ­ντες είναι 194 λιγό­τε­ροι από χθες.

Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για τεσ­σα­ρα­κο­στή τρί­τη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται. Παράλ­λη­λα, περιο­ρί­ζε­ται και ο αριθ­μός ασθε­νών που βρί­σκο­νται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Από αύριο, πρό­κει­ται να ανοί­ξουν καφέ μπαρ, εστια­τό­ρια, κου­ρεία και τα κομ­μω­τή­ρια, σε όλες σχε­δόν τις περιο­χές της χώρας. Ο Βιν­τσέν­τσο Ντε Λού­κα, όμως, περι­φε­ρειάρ­χης της Καμπα­νί­ας (πρό­κει­ται για την ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Νάπο­λης), δεν υπέ­γρα­ψε τη συμ­φω­νία της κυβέρ­νη­σης Κόντε με τις περι­φέ­ρειες, διό­τι θεω­ρεί λάθος κίνη­ση το ότι, για την άρση πολ­λών απα­γο­ρεύ­σε­ων, δεν ζητή­θη­κε η καθο­ρι­στι­κή γνω­μο­δό­τη­ση του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός Τζου­ζέ­πε Κόντε υπο­γράμ­μι­σε ότι, όντως, υπάρ­χει ακό­μη κίν­δυ­νος μετά­δο­σης, αλλά πρό­σθε­σε ότι οι εμπο­ρι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες δεν μπο­ρούν να παρα­μεί­νουν κλει­στές μέχρι να βρε­θεί εμβό­λιο. Αισιο­δο­ξία, τέλος, προ­κα­λεί το σημε­ρι­νό στοι­χείο των νέων κρου­σμά­των, το οποίο είναι το χαμη­λό­τε­ρο από την αρχή της επί­ση­μης κατα­γρα­φής απ’ τις ιτα­λι­κές αρχές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο