Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-Covid-19: Σταθερά τα κρούσματα με μείωση του αριθμού των νεκρών

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 203.591. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 27.682. Παράλ­λη­λα, 71.252 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 201.505 και είχαν χάσει την ζωή τους 27.359 άνθρω­ποι ενώ 68.941 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 323 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 2.086 νέα κρού­σμα­τα. 2.311 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

1.795 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 19.210 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 83.652 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο είναι στα­θε­ρός, με 5 λιγό­τε­ρες μολύν­σεις. Παράλ­λη­λα, σημειώ­νε­ται μεί­ω­ση του αριθ­μού των νεκρών. Έχα­σαν την ζωή τους 59 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι σε σχέ­ση με την χθε­σι­νή ημέ­ρα και οι ιασθέ­ντες είναι 6 λιγό­τε­ροι. Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για εικο­στή έκτη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι εισα­γω­γές στα νοσοκομεία.

Σήμε­ρα η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση ανα­κοί­νω­σε ότι από τις 18 Μαΐ­ου οι διά­φο­ρες περι­φέ­ρειες της χώρας θα μπο­ρούν να απο­φα­σί­ζουν την κατά τόπους επα­να­λει­τουρ­γία επι­χει­ρή­σε­ων και υπη­ρε­σιών, βάσει της μεί­ω­σης των κρου­σμά­των. Αυτό, όμως, θα πρέ­πει να γίνε­ται πάντα με σεβα­σμό στις κύριες κατευ­θυ­ντή­ριες γραμ­μές που έχουν δοθεί από την κυβέρ­νη­ση της Ρώμης και από το Ανώ­τα­το Ινστι­τού­το Υγεί­ας της χώρας. Δια­φο­ρε­τι­κά, τα αρμό­δια υπουρ­γεία θα προ­σφεύ­γουν δικα­στι­κά, ζητώ­ντας την ακύ­ρω­ση των απο­φά­σε­ων της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο