Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλίδα κερδίζει πίνακα του Πικάσο σε λοταρία

Ιτα­λί­δα υπερ­τυ­χε­ρή κέρ­δι­σε σήμε­ρα μια νεκρή φύση του Πάμπλο Πικά­σο αξί­ας ενός εκα­τομ­μυ­ρί­ου ευρώ σε γαλ­λι­κή φιλαν­θρω­πι­κή λοτα­ρία που διε­ξή­χθη ηλε­κτρο­νι­κά και συγκέ­ντρω­σε χρή­μα­τα για έργα παρο­χής πόσι­μου νερού στην Αφρική.

Η νική­τρια — η οποία δεν αγό­ρα­σε τον λαχνό της, αλλά της δόθη­κε ως δώρο — θα απο­κτή­σει μια γεω­με­τρι­κή σύν­θε­ση του Ισπα­νού ζωγρά­φου, λάδι σε καμ­βά, το μικρό έργο “Nature morte” αφη­ρη­μέ­νης τέχνης του 1921 που δεί­χνει ένα τρα­πέ­ζι, ένα κομ­μά­τι εφη­με­ρί­δας και ένα ποτή­ρι αψέντι.

Η λαχειο­φό­ρος αγο­ρά, που μετα­δό­θη­κε μέσω δια­δι­κτύ­ου, συγκέ­ντρω­σε 5,1 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, από τα οποία 900.000 ευρώ θα δια­τε­θούν στον δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χο συλ­λέ­κτη του Μονα­κό Ντα­βίντ Ναμάντ, ο οποί­ος πρό­σφε­ρε το έργο. Τα υπό­λοι­πα θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν από τη φιλαν­θρω­πι­κή μη κυβερ­νη­τι­κή οργά­νω­ση CARE για έργα παρο­χής πόσι­μου νερού σε σχο­λεία και χωριά στο Καμε­ρούν, της Μαδα­γα­σκά­ρης και του Μαρό­κου. Ο Ναμάντ έδω­σε επί­σης 100.000 ευρώ στην CARE.

“Θα άρε­σε πολύ στον Πικά­σο μια τέτοια πρω­το­βου­λία, για­τί είχε μεγά­λο ενδια­φέ­ρον για ανθρω­πι­στι­κούς και κοι­νω­νι­κούς σκο­πούς”, δήλω­σε η Περί Κοσέν, διορ­γα­νώ­τρια της πώλη­σης, στο Reuters στα γρα­φεία του οίκου δημο­πρα­σιών έργων τέχνης Christie’s στο Παρίσι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο