Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πρόσφυγες, μάνα και γιο,  έξω από το κέντρο φιλοξενίας Ωραιοκάστρου

Νεκροί είναι μια γυναί­κα πρό­σφυ­γας και ο ανή­λι­κος γιος της, στο Κέντρο Φιλο­ξε­νί­ας προ­σφύ­γων, στο πρώ­ην βιο­μη­χα­νι­κό κτί­ριο Φέσ­σα, στο Ωραιό­κα­στρο. Τη γυναί­κα και το ανή­λι­κο παι­δί παρέ­συ­ρε ΙΧ που κινού­νταν στον δρό­μο μπρο­στά από το Camp και τους χτύ­πη­σε θανά­σι­μα. Ο θάνα­τος της γυναί­κας ήταν ακα­ριαί­ος, ενώ το παι­δί κατέ­λη­ξε στη συνέ­χεια στο νοσο­κο­μείο. Στο Ιππο­κρά­τειο Νοσο­κο­μείο μετα­φέρ­θη­κε κι ένα  ανή­λι­κο κορί­τσι που τραυ­μα­τί­στη­κε από το ίδιο ΙΧ.

 

Ο 76χρονος οδη­γός συνε­λή­φθη από το Α’ Τμή­μα Τρο­χαία Θεσ­σα­λο­νί­κης για πρό­κλη­ση θανά­σι­μου τραυ­μα­τι­σμού, ενώ για τις συν­θή­κες του δυστυ­χή­μα­τος διε­νερ­γεί­ται προανάκριση.

Σύμ­φω­να με την Αστυ­νο­μία, αμέ­σως μόλις έγι­νε γνω­στό το τρα­γι­κό συμ­βάν πρό­σφυ­γες που δια­μέ­νουν στη δομή εξε­γέρ­θη­καν και πυρ­πό­λη­σαν το αυτο­κί­νη­το του οδη­γού, ενώ έβα­λαν φωτιά και σε κάδους.

Αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και πυρο­σβε­στι­κά οχή­μα­τα έσπευ­σαν στην περιο­χή, ενώ αυτή τη στιγ­μή η έντα­ση φαί­νε­ται να αποκλιμακώνεται.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο