Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιωνιώτη, Ιωνιώτισσα, πάρε την πόλη ξανά στα χέρια σου — Βγάλε κομμουνιστή δήμαρχο, τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» πάλε­ψε μαζί με το λαό της περιο­χής μας για να δοθούν λύσεις στα προ­βλή­μα­τα του.

Απο­κα­λύ­ψα­με και στα­θή­κα­με απέ­να­ντι στα μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα και στις αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές της Δημο­τι­κής Αρχής αλλά και της αντι­πο­λί­τευ­σης που συμ­φω­νεί στην ουσία της ασκού­με­νης πολιτικής.

Είμα­στε η μόνη λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, απέ­να­ντι στις κυβερ­νή­σεις του κεφα­λαί­ου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλε­κτούς τους στο Δήμο και την Περιφέρεια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δού­λε­ψαν ενιαία με την εκά­στο­τε κυβέρ­νη­ση, για να προ­χω­ρή­σουν όλες οι ανα­τρο­πές σε κατο­χυ­ρω­μέ­να και με αμέ­τρη­τες θυσί­ες δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, των συντα­ξιού­χων, των γυναι­κών, των ανέρ­γων, των νέων.

Στή­ρι­ξαν τη μεταρ­ρύθ­μι­ση του Κλει­σθέ­νη που έφε­ρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέ­χεια του Καλ­λι­κρά­τη των ΝΔ — ΠΑΣΟΚ, για την όλο και μεγα­λύ­τε­ρη προ­σαρ­μο­γή της τοπι­κής διοί­κη­σης στις αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές των κυβερ­νή­σε­ων και τις απαι­τή­σεις των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων κόντρα στις λαϊ­κές και κοι­νω­νι­κές ανάγκες. 

Έχουν τερά­στιες ευθύνες:

  • Για τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες τρα­γω­δί­ες από φυσι­κές κατα­στρο­φές στην Αττι­κή, όπως στη Μάν­δρα και το Μάτι όπου θρη­νή­σα­με δεκά­δες νεκρούς, με τη βολι­κή δικαιο­λο­γία, ότι φταί­νε, η κλι­μα­τι­κή αλλα­γή, οι ίδιοι οι κάτοι­κοι ή η γρα­φειο­κρα­τία, μπρο­στά στην ανυ­παρ­ξία των ανα­γκαί­ων έργων αντι­πλημ­μυ­ρι­κής — αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας και της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σής τους από το κρά­τος, την περι­φέ­ρεια, τους δήμους. Την ίδια ώρα βέβαια, μεγά­λα έργα προς όφε­λος του κεφα­λαί­ου χρη­μα­το­δο­τού­νται και προ­χω­ρούν κανο­νι­κά όπως στο ‘’Ιωνι­κό Κέντρο’’ του Περισ­σού που χρη­μα­το­δο­τούν περι­φέ­ρεια και εφο­πλι­στές και τα μεγά­λα έργα στην παρα­λία του Φαλήρου.

  • Για το οξύ­τα­το πρό­βλη­μα των σκου­πι­διών και των χωμα­τε­ρών σε όλη την Ελλά­δα, ειδι­κά στην Αττι­κή, που για δεκα­ε­τί­ες παρα­μέ­νει άλυ­το και οφεί­λε­ται απο­κλει­στι­κά στην παρέμ­βα­ση μεγά­λων ιδιω­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων που θέλουν να βάλουν χέρι στην χρυ­σο­φό­ρα φλέ­βα της δια­χεί­ρι­σης των σκου­πι­διών, σε συν­δυα­σμό με τη μεθό­δευ­ση της Κυβέρ­νη­σης να φτά­σει η κατά­στα­ση στο μη παρέ­κει, ώστε να δικαιο­λο­γη­θεί η παρα­χώ­ρη­ση του τομέα της καθα­ριό­τη­τας σε ιδιώτες.

  • Για τις τερά­στιες περι­κο­πές σε δήμους και περι­φέ­ρειες, στα νοσο­κο­μεία, τα σχο­λεία, την πρό­νοια, τους μισθούς, τις συντά­ξεις, την κατα­κρε­ούρ­γη­ση των απο­θε­μα­τι­κών των ταμεί­ων, την κατάρ­γη­ση του κατώ­τα­του μισθού των 751, την έντα­ση της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας σε όλες τις υπη­ρε­σί­ες των δήμων: καθα­ριό­τη­τα, τρο­φεία αθλη­τι­σμό, και πολι­τι­σμό, τη γενί­κευ­ση των ελα­στι­κών μορ­φών απα­σχό­λη­σης, την κατάρ­γη­ση της μονι­μό­τη­τας, και άλλα πολ­λά, προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τη­θούν η ανά­καμ­ψη των κερ­δών του μεγά­λου κεφα­λαί­ου και η νέα καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη.

Η Δημο­τι­κή Αρχή Γκό­τση υπήρ­ξε πιστός υπη­ρέ­της και υπε­ρα­σπι­στής αυτής της πολιτικής. 

Απο­δέ­χτη­κε ότι η κυβέρνηση:

  • Μείω­σε την κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση προς τους δήμους κατά 62% και πάνω από 60% για τη λει­τουρ­γία των σχολείων.

  • Δεν απο­δί­δει παρά­νο­μα όπως και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις τους νομο­θε­τη­μέ­νους πόρους που δικαιού­νται οι δήμοι και που παρα­κρα­τά γι’ αυτό το σκο­πό από την βαριά φορο­λό­γη­ση του λαού που έφτα­σαν τα 16 δις ευρώ.

  • Στο πλαί­σιο των μνη­μο­νί­ων (Μεσο­πρό­θε­σμο πρό­γραμ­μα) παγώ­νει την χρη­μα­το­δό­τη­ση των δήμων στα σημε­ρι­νά επί­πε­δα μέχρι το 2022 και απαι­τεί αύξη­ση κατά 700 εκ από τη φορο­λό­γη­ση των δημοτών.

  • Μετα­φέ­ρει συνε­χώς κρί­σι­μες κρα­τι­κές αρμο­διό­τη­τες στους Δήμους που σχε­τί­ζο­νται με την υγεία, την πρό­νοια, την εκπαί­δευ­ση, τον αθλη­τι­σμό, τον πολι­τι­σμό κ.ά. με συνε­χή μεί­ω­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης για τη λει­τουρ­γία τους με συνέ­πεια την παρα­πέ­ρα οικο­νο­μι­κή επι­βά­ρυν­ση των δημοτών.

  • Επι­βάλ­λει τη μεί­ω­ση του προ­σω­πι­κού, την απα­γό­ρευ­ση των προ­σλή­ψε­ων και την αντι­κα­τά­στα­σή τους με ελα­στι­κές μορ­φές απα­σχό­λη­σης: δίμη­να, τετρά­μη­να, οχτά­μη­να κ.ά βάζο­ντας το δικό της λιθα­ρά­κι, στην ανα­τρο­πή των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων και την κατάρ­γη­ση της στα­θε­ρής και μόνι­μης δουλειάς. 

Η δημο­τι­κή αρχή Γκό­τση δεν ενα­ντιώ­θη­κε στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, αντί­θε­τα την υλο­ποί­η­σε σε βάρος των λαϊ­κών συμφερόντων.

  • Αντί να διεκ­δι­κή­σει από την κυβέρ­νη­ση επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση για την κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών, την κατάρ­γη­ση των πλει­στη­ρια­σμών της πρώ­της κατοι­κί­ας για χρέη πάνω από 500 ευρώ προς στους Δήμους, κατέ­φυ­γε στην ανα­γκα­στι­κή είσπρα­ξη οφει­λών από δημό­τες που αδυ­να­τού­σαν να πλη­ρώ­σουν τρο­φεία, φόρους και πρό­στι­μα με απο­τέ­λε­σμα να κατά­σχο­νται μισθοί και συντά­ξεις, να μην μπο­ρούν να πάρουν φορο­λο­γι­κή ενη­με­ρό­τη­τα μικροί επαγγελματίες.

  • Για να καλύ­ψει τα χρέη των σχο­λεί­ων που το 2016 έφτα­σαν στις 520.000 ευρώ, από την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση έβα­λε πλα­φόν στις προ­μή­θειες που κάλυ­πταν τις λει­τουρ­γι­κές τους ανάγκες.

  • Ετοι­μά­ζε­ται να στε­γά­σει 250 νήπια που εντάσ­σο­νται στην προ­σχο­λι­κή αγω­γή σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες.

  • Τα τελευ­ταία 16 χρό­νια, δηλα­δή 4 δημο­τι­κές θητεί­ες, έχουν κτι­στεί μόνο ένας παι­δι­κός σταθ­μός και ένα νηπια­γω­γείο. Ταυ­τό­χρο­να δύο σταθ­μοί κρί­θη­καν ακα­τάλ­λη­λοι με απο­τέ­λε­σμα εκα­το­ντά­δες παι­διά είτε να στοι­βά­ζο­νται είτε να μένουν εκτός προ­σχο­λι­κής εκπαί­δευ­σης.

  • Το πολύ ανα­γκαίο έργο της κατα­σκευ­ής υπό­γειου γκα­ράζ στο Ο.Τ 150 (Κάτω από το ΚΕΠ), ετοι­μά­ζε­ται, από κοι­νού με την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, να το υλο­ποι­ή­σει με πανά­κρι­βο αντί­τι­μο για το λαό της πόλης και τους επι­σκέ­πτες της, πιστός στη λογι­κή της ανταποδοτικότητας. 

  • Την ώρα που στή­ρι­ξε το σύνο­λο της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής κυβέρ­νη­σης και ΕΕ που διαιω­νί­ζει τη φτώ­χεια και την ανερ­γία του λαού, προ­σπά­θη­σε να ξεπλύ­νει τις αμαρ­τί­ες της με τις δομές “δια­χεί­ρι­σης της ακραί­ας φτώ­χειας” (όπως κοι­νω­νι­κά παντο­πω­λεία, επι­δο­τού­με­να προ­γράμ­μα­τα, ΜΚΟ κ.ά) επι­διώ­κο­ντας να μειώ­σει παρα­πέ­ρα τις απαι­τή­σεις και τις διεκ­δι­κή­σεις του λαού. 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ή ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΝΕΟ Ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

  • Τόσο η δημο­τι­κή Αρχή Γκό­τση, όσο και ο κ. Μανού­ρης και η κ. Θωμαϊ­δου που ως δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της ίδιας παρά­τα­ξης διοί­κη­σαν τον Δήμο στο παρελ­θόν, δεν έκα­ναν απο­λύ­τως τίπο­τα, όταν δεκά­δες ζωτι­κής σημα­σί­ας χώροι για το λαό, όπως παλιά εργο­στά­σια, που εξα­γο­ρά­στη­καν από Τρα­πε­ζι­κές και εμπο­ρι­κές αλυ­σί­δες, Τζά­μπο, Βασι­λό­που­λος,LIDL, κ.ά. χάθη­καν για­τί αυτές οι δυνά­μεις συντάσ­σο­νταν πάντα με τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου γυρί­ζο­ντας την πλά­τη στις λαϊ­κές ανά­γκες.

  • Σε συν­θή­κες δρα­μα­τι­κής έλλει­ψης χώρων, λίγους μήνες πριν, από κοι­νού απο­χα­ρα­κτή­ρι­σαν από χώρο πρα­σί­νου έναν από τους ελά­χι­στους ενα­πο­μεί­να­ντες ελεύ­θε­ρους χώρους στον Περισ­σό, λύνο­ντας έτσι τα χέρια στους ιδιο­κτή­τες του να τον παρα­χω­ρή­σουν στη Μητρό­πο­λη Ν.Ιωνίας- Φιλαδελφείας.

  • Για να γίνουν επεν­δύ­σεις όπως αυτή της αντι­κα­τά­στα­σης των λαμ­πτή­ρων με LED, που είναι απαί­τη­ση και οδη­γία της Ε.Ε για την ενί­σχυ­ση των μονο­πω­λί­ων της, Γκό­τσης — Μανού­ρης – Θωμαϊ­δου ψήφι­σαν τον δανει­σμό του δήμου με 2.900.000 ευρώ. Με κοι­νή τους από­φα­ση ψήφι­σαν τον δανει­σμό ακό­μη 400.000 ευρώ για την αγο­ρά 2 λεω­φο­ρεί­ων για την τοπι­κή συγκοι­νω­νία.

  • Γι΄αυτό και η υπο­ψη­φιό­τη­τα του κ. Μανού­ρη που προ­βάλ­λε­ται ως κάτι νέο και σύγ­χρο­νο, ως το πρό­σω­πο με τις και­νούρ­γιες και­νο­τό­μες ιδέ­ες, είναι ότι πιο παλιό υπάρ­χει. Εγγύ­η­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής που θα εφαρ­μό­σει απο­τε­λεί η στή­ρι­ξη που του παρέ­χουν το ’’Προ­ο­δευ­τι­κό’’ ΠΑΣΟΚ, και η συντη­ρη­τι­κή Ν.Δ. που ‘’παρα­μέ­ρι­σαν’’ τις ‘’δια­φο­ρές’’ για να ψηφί­σουν από κοι­νού όλα τα μνη­μό­νια. Το νέο και σύγ­χρο­νο που υπο­τί­θε­ται ότι εκφρά­ζει, ο κ. Μανού­ρης, το δια­φο­ρε­τι­κό και το ανε­ξάρ­τη­το που εκφρά­ζει η κα Θωμαϊ­δου φαί­νο­νται από την ταύ­τι­σή τους με τις αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές του κ. Γκό­τση. Φαί­νε­ται από την επι­στρο­φή δημο­τι­κών συμ­βού­λων του ΠΑΣΟΚ που αφού υπη­ρέ­τη­σαν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή ΣΥΡΙ­ΖΑ-Γκό­τση, επι­στρέ­φουν τώρα για να υπη­ρε­τή­σουν την ίδια πολι­τι­κή ή με τον κ. Μανού­ρη ή την κ. Θωμαϊ­δου.

ionia7

Η λαϊ­κή συσπεί­ρω­ση Ν. Ιωνί­ας ήταν η μόνη παρά­τα­ξη που υπε­ρα­σπί­στη­κε τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού της περιο­χής ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολιτική

  • Απο­κά­λυ­ψε και ανέ­δει­ξε τον ταξι­κό χαρα­κτή­ρα των παρα­πά­νω αντι­λαϊ­κών-αντερ­γα­τι­κών επι­λο­γών της δημο­τι­κής Αρχής..
  • Έφε­ρε και ειση­γή­θη­κε στο Δημο­τι­κό συμ­βού­λιο δεκά­δες θέμα­τα, που ανα­φέ­ρο­νται στη δια­κή­ρυ­ξη ζήτη­σε με συγκρι­μέ­νες προ­τά­σεις να αντι­με­τω­πι­σθούν από τη σκο­πιά των συμ­φε­ρό­ντων των Δημο­τών και των εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου. Προ­τά­σεις τις οποί­ες η δημο­τι­κή αρχή και οι παρα­τά­ξεις των κ. Μανού­ρη και της κ. Θωμαϊ­δου απέρ­ρι­πταν στα­θε­ρά όπως: Την ουσια­στι­κή μεί­ω­ση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών, των τρο­φεί­ων, οι εισφο­ρές στον αθλη­τι­σμό και πολι­τι­σμό. Τη διεκ­δί­κη­ση γεν­ναί­ας αύξη­σης της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης του δήμου, των σχο­λεί­ων των παι­δι­κών σταθ­μών, τη διεκ­δί­κη­ση ελεύ­θε­ρων χώρων, την προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας και το στα­μά­τη­μα των κατα­σχέ­σε­ων από το δήμο. Τον αντι­σει­σμι­κό έλεγ­χο των σχο­λεί­ων, τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα κ.ά.
  • Ήμα­σταν η μονα­δι­κή παρά­τα­ξη που στή­ρι­ξε μέσα και έξω από το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο τις διεκ­δι­κή­σεις και τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων του δήμου, για μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για την ασφά­λεια στην εργα­σία τους, τα εισο­δή­μα­τά τους, το δικαί­ω­μα στην απεργία. 

Δημο­τι­κή αρχή στή­ριγ­μα στο λαό της περιο­χής την επό­με­νη ημέρα

Ο Iωνιώ­τι­κος λαός μπο­ρεί και πρέ­πει να κάνει την δια­φο­ρά στις επι­κεί­με­νες εκλο­γές για την τοπι­κή διοί­κη­ση, να απε­γκλω­βι­στεί από τις δυνά­μεις που απο­τε­λούν πιστούς «υπη­ρέ­τες» της πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης, που όπως και οι προη­γού­με­νες μετα­φέ­ρουν τα βάρη στους εργα­ζό­με­νους και στους μικρο­ε­παγ­γελ­μα­τί­ες, για να αφή­σουν στο απυ­ρό­βλη­το τα κέρ­δη των μεγά­λων επιχειρήσεων.

Μπο­ρεί να κάνει την δια­φο­ρά με την Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, για­τί η δημο­τι­κή αρχή που θέλου­με θα είναι ο οργα­νω­τής των αγώ­νων των δημο­τών με βάση τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες κόντρα σε οποια­δή­πο­τε κυβερ­νη­τι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, ανε­ξάρ­τη­τα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυ­φό­ρων τους.

Δεσμευό­μα­στε ότι θα συγκρου­στού­με με την αντι­λαϊ­κή-αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή και τα κάθε είδους εμπό­δια που ορθώ­νει, κινη­το­ποιώ­ντας το λαό και τις οργα­νώ­σεις του, που απο­τε­λούν τη μονα­δι­κή δύνα­μη απέ­να­ντι στην επί­θε­ση που δεχό­μα­στε και στις προ­τε­ραιό­τη­τές μας θα τεθούν για άμε­ση αντι­με­τώ­πι­ση και λύση τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα που έχουν να κάνουν με την ανα­κού­φι­ση της λαϊ­κής οικογένειας. 

Σ’ αυτήν την κατεύ­θυν­ση, θα παλέ­ψου­με μαζί με το λαό της πόλης για:

  • Ουσια­στι­κή μεί­ω­ση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών, των τρο­φεί­ων στους παι­δι­κούς σταθ­μούς και των εισφο­ρών στον αθλη­τι­σμό τον πολι­τι­σμό με προ­ο­πτι­κή την πλή­ρη κατάρ­γη­σή τους.
  • Να μπει φραγ­μός στις κατα­σχέ­σεις μισθών και συντά­ξε­ων για ποσά που αφο­ρούν τα λαϊ­κά εισο­δή­μα­τα. Ενά­ντια στις κατα­σχέ­σεις της πρώ­της κατοι­κί­ας που βγά­ζουν κυβέρ­νη­ση και δήμοι στο σφυ­ρί για χρέη άνω των 500 ευρώ.
  • Δέσμευ­ση ελεύ­θε­ρων χώρων, παλιών κτη­ρί­ων, εγκα­τα­λει­μέ­νων εργο­στα­σί­ων, οικο­πέ­δων για να κτι­στούν σχο­λεία και παι­δι­κοί σταθ­μοί, να γίνουν αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις, πάρ­κα και χώροι πρα­σί­νου για να καλυ­φθεί το σύνο­λο των ανα­γκών των δημο­τών, των νέων γονιών και της νεο­λαί­ας με βάση τις σύγ­χρο­νες ανάγκες. 
  • Άμε­ση αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης για τον δήμο.
  • Αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης για τη συντή­ρη­ση των σχο­λεί­ων, τον αντι­σει­σμι­κό τους έλεγ­χο, τα λει­τουρ­γι­κά τους εξό­δα από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό. 
  • Έργα αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προστασίας.
  • Κατα­γρα­φή των ΑμΕΑ που βρί­σκο­νται εξω από την Ειδι­κή Αγω­γή για την έντα­ξη τους στις ανά­λο­γες δομές της. 
  • Πρό­σλη­ψη του ανα­γκαί­ου μόνι­μου προ­σω­πι­κού με κατο­χυ­ρω­μέ­να εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα για όλες τις υπη­ρε­σί­ες του Δήμου και των σχο­λεί­ων, για μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων εργαζομένων.
  • Άμε­ση ικα­νο­ποί­η­ση των κατο­χυ­ρω­μέ­νων δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου που η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή τους αρνεί­ται και κωλυ­σιερ­γεί για να μη τους τα δώσει. Απο­κα­τά­στα­ση του εργα­σια­κού περι­βάλ­λο­ντος ανα­γνω­ρί­ζο­ντας τα δικαιώ­μα­τα και τα προ­βλή­μα­τα των εργαζομένων. 
  • Να απο­δο­θούν στους δήμους τα 16 δις από τη φορο­λο­γία των εργα­ζο­μέ­νων και των Νομι­κών προ­σώ­πων που παρά­νο­μα παρα­κρά­τη­σαν οι κυβερ­νή­σεις Ν.Δ — ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ανά­πλα­ση της περιο­χής του Βεϊ­κου ώστε να αξιο­ποι­η­θεί και να απο­τε­λέ­σει ένα σημα­ντι­κό πόλο ανα­ψυ­χής των κατοίκων.
  • Κατα­σκευή του υπό­γειου γκα­ράζ στο Ο.Τ 150 με εντε­λώς συμ­βο­λι­κό αντί­τι­μο για τους κατοί­κους της πόλης και τους επι­σκέ­πτες της. 
  • Αντι­με­τώ­πι­ση του οξυ­μέ­νου πρό­βλη­μα­τος των αδέ­σπο­των ζώων με την ανά­λο­γη επι­στη­μο­νι­κή υπο­στή­ρι­ξη και τη διά­θε­ση χώρου που θα τα φιλοξενήσει.
  • Να επα­να­χα­ρα­κτη­ρι­στεί το Ο.Τ 445 ως κοι­νό­χρη­στος δημο­τι­κός χώρος, με την απαί­τη­ση προς την Περι­φέ­ρεια να δια­θέ­σει το ποσόν των 5εκατ. στον Δήμο μας για την απαλ­λο­τρί­ω­ση του οικο­πέ­δου, με σκο­πό την ανέ­γερ­ση σχο­λι­κού κτη­ρί­ου τη δημιουρ­γία αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων και άλσους.

Εκεί που οι κομ­μου­νι­στές και οι συνερ­γα­ζό­με­νοι έχουν την ευθύ­νη της διοί­κη­σης των δήμων πολ­λά από τα παρα­πά­νω πήραν σάρ­κα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειο­ψη­φία, στη­ρί­ζουν, συμ­βάλ­λουν στην οργά­νω­ση των λαϊ­κών διεκ­δι­κή­σε­ων και κινη­το­ποι­ή­σε­ων, βάζουν εμπό­δια σε αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές και μεθοδεύσεις. 

Δήμαρ­χος, Περι­φε­ρειάρ­χης και περισ­σό­τε­ροι δημο­τι­κοί και περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», θα είναι μεγά­λο στή­ριγ­μα για το λαό της περιο­χής μας, για τους αγώ­νες που έχου­με μπρο­στά. Για να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή πάλη, ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, να εκφρα­στεί η γνή­σια κατα­δί­κη στην ΕΕ της φτώ­χιας, της ανερ­γί­ας, των πολέ­μων, να ανοί­ξει ο δρό­μος που υπη­ρε­τεί τις λαϊ­κές ανά­γκες. Αλλά­ζου­με το συσχε­τι­σμό υπέρ του λαού. Δυνα­μώ­νου­με τη λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση παντού, σε όλες τις εκλο­γι­κές αναμετρήσεις. 

Ψηφί­ζου­με:

Γιάν­νη Πρω­του­λη για την Περι­φέ­ρεια Αττικής 

Κώστα Κατι­μερ­τζό­γλου για το Δήμο Νέας Ιωνίας

ionia1 ionia2 ionia3 ionia5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο