Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα ξεσηκωμού από το ΚΚΕ

Το μήνυ­μα του μαζι­κού ξεση­κω­μού των εργα­ζο­μέ­νων, της νεο­λαί­ας, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και επαγ­γελ­μα­τιών δίνε­ται πλα­τιά σήμε­ρα και αύριο, από τις ανοι­χτές συγκε­ντρώ­σεις του ΚΚΕ στην Αθή­να και σε άλλες μεγά­λες πόλεις σε όλη τη χώρα, κάτω από το σύνθημα

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!
Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή.


ℹ️   Η ομι­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, στο Σύνταγ­μα στις 19.30, θα μετα­δο­θεί απευ­θεί­ας από το webtv της ΕΡΤ και από το πόρ­ταλ του Κόμ­μα­τος, «902.gr».


Από την πλα­τεία Συντάγ­μα­τος μέχρι την πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη μέχρι το Ηρά­κλειο Κρή­της, η πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση του Κόμ­μα­τος απο­τε­λεί μεγά­λη συμ­βο­λή στην πάλη των εργα­ζο­μέ­νων για να μην περά­σει το νομο­σχέ­διο — έκτρω­μα για τα Εργα­σια­κά, παράλ­λη­λα με τη δρά­ση των κομ­μου­νι­στών στο κίνη­μα για την οργά­νω­ση της νέας απεργίας.

Η καθολική απόρριψη, η απαίτηση να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα καταγράφεται καθημερινά στη ζωντανή συζήτηση των κομμουνιστών με τον εργατόκοσμο και τη φτωχολογιά.

Σε όλη την Ελλάδα το κάλεσμα του ΚKEΟι μόνοι που βλέ­πουν «θετι­κά» στο νομο­σχέ­διο είναι η μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία και οι δυνά­μεις του εργα­το­πα­τε­ρι­σμού, αλλά και όσοι έχουν πάρει «εργο­λα­βία» την καλ­λιέρ­γεια ψευ­δαι­σθή­σε­ων ότι η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­καμ­ψη μπο­ρεί να ωφε­λεί ταυ­τό­χρο­να τους εργα­ζό­με­νους και το κεφάλαιο.

Με αφορ­μή το νομο­σχέ­διο, το ΚΚΕ ανοί­γει «στα γεμά­τα» τη συζή­τη­ση με την εργα­τι­κή τάξη και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα ότι γρά­φτη­κε κατά παραγ­γε­λία του κεφα­λαί­ου και της ΕΕ.
Οτι απο­τε­λεί προ­α­παι­τού­με­νο της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­καμ­ψης, που είναι «φιλι­κή» για τα κέρ­δη και «εχθρι­κή» για τις λαϊ­κές ανά­γκες και τα δικαιώ­μα­τα. Που προ­ϋ­πο­θέ­τει έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης, όπως γίνε­ται τώρα με τα μέτρα για τη «διευ­θέ­τη­ση» του χρό­νου εργα­σί­ας, την κατάρ­γη­ση της κυρια­κά­τι­κης αργί­ας, τα νέα εμπό­δια στην απερ­γία και στη συν­δι­κα­λι­στι­κή δράση.

Απο­κα­λύ­πτει ταυ­τό­χρο­να τη μεγά­λη αντί­φα­ση που συμπυ­κνώ­νε­ται και σ’ αυτό το νομο­σχέ­διο — έκτρωμα:
Ενώ σήμε­ρα υπάρ­χουν τερά­στιες δυνα­τό­τη­τες να ζήσει ο λαός καλύ­τε­ρα, με πραγ­μα­τι­κά, σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα για την εργα­τι­κή τάξη, η ζωή του γίνε­ται όλο και χει­ρό­τε­ρη και καλεί­ται να ξεγρά­ψει δικαιώ­μα­τα, να συμ­βι­βα­στεί με τη δου­λειά ήλιο με ήλιο για ένα κομ­μά­τι ψωμί.

Το ΚΚΕ απευ­θύ­νε­ται ιδιαί­τε­ρα στους νέους εργα­ζό­με­νους, αυτούς που ζουν από πρώ­το χέρι την εργα­σια­κή ζού­γκλα. Τους καλεί να πάρουν θέση στον αγώ­να, μέσα από τα συν­δι­κά­τα τους, να μη συμ­βι­βα­στούν με την «κανο­νι­κό­τη­τα» της απλή­ρω­της δου­λειάς, της ζωής — λάστι­χο, με τα δια­λυ­τι­κά ωρά­ρια εργα­σί­ας, που είναι πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για χιλιά­δες απ’ αυτούς και θα γίνουν ακό­μα χει­ρό­τε­ρα αν περά­σει το κυβερ­νη­τι­κό νομοσχέδιο.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμεΤα δικά τους δικαιώ­μα­τα και το δικό τους μέλ­λον έχει προ­πά­ντων στο στό­χα­στρο η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξω­ρα­ΐ­ζει την ΕΕ και ισχυ­ρί­ζε­ται με θρά­σος ότι το κυβερ­νη­τι­κό νομο­σχέ­διο «απο­μα­κρύ­νει» τη χώρα από τα «ευρω­παϊ­κά κεκτη­μέ­να», ενώ είναι μία ακό­μα εφαρ­μο­γή των ευρω­ε­νω­σια­κών Οδη­γιών — καρ­μα­νιό­λα για τα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα, που και ο ίδιος υλο­ποί­η­σε: Από τη «διευ­θέ­τη­ση» του εργά­σι­μου χρό­νου, μέχρι την κατάρ­γη­ση της κυρια­κά­τι­κης αργί­ας και την παρα­πέ­ρα ποι­νι­κο­ποί­η­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής δράσης.
Αυτό απο­τυ­πώ­νε­ται και στο Ταμείο Ανά­καμ­ψης της ΕΕ, με τα «μνη­μό­νια 5.0» που το συνο­δεύ­ουν. Αυτό χει­ρο­κρο­τούν όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα και αντα­γω­νί­ζο­νται μετα­ξύ τους για το ποιος μπο­ρεί να τα εφαρ­μό­σει καλύ­τε­ρα, στρα­τεύ­ο­ντας και τον λαό στις επι­διώ­ξεις και τους σχε­δια­σμούς του κεφαλαίου.
Γι’ αυτό απέρ­ρι­ψαν και την πρό­τα­ση νόμου εκα­το­ντά­δων συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων για την κατάρ­γη­ση όλων των αντερ­γα­τι­κών νόμων που ψηφί­στη­καν τα τελευ­ταία χρό­νια, που μόνο το ΚΚΕ υιο­θέ­τη­σε και κατέ­θε­σε στη Βου­λή, ενώ τώρα επα­νέρ­χε­ται επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νη από τα συνδικάτα.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμεΌλοι σήμε­ρα στους δρό­μους λοιπόν!
Για να ακου­στεί δυνα­τά ότι το «πολε­μι­κό ανα­κοι­νω­θέν» της κυβέρ­νη­σης και του κεφα­λαί­ου στους εργα­ζό­με­νους απορρίπτεται!
Οτι η βαρ­βα­ρό­τη­τα όπου θέλουν να μας κατα­δι­κά­σουν, η εκμε­τάλ­λευ­ση για τα κέρ­δη των ομί­λων, δεν «διευ­θε­τεί­ται», καταρ­γεί­ται!

Ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος:
Της οργανωμένης αντεπίθεσης για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη δουλειά και τη ζωή. 

Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο