Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα σε συνάντηση ενάντια στο εμπάργκο κατά της Κούβας

Το Κου­βα­νι­κό Ινστι­τού­το Φιλί­ας με τους Λαούς (ICAP) στην Αβά­να, συγκά­λε­σε την πρώ­τη εικο­νι­κή συνά­ντη­ση «Αλλη­λεγ­γύη ενά­ντια στον απο­κλει­σμό» που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα 17 Ιανουα­ρί­ου 2022.

Αυτό ανα­κοί­νω­σε στον λογα­ρια­σμό του στο Twitter, όπου εξή­γη­σε ότι οι θα γίνει ανταλ­λα­γή  πλη­ρο­φο­ριών για τις προ­σπά­θειες της κυβέρ­νη­σης και του λαού της Κού­βας προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπό αυτή την έννοια, οι συμ­με­τέ­χο­ντες θα εμβα­θύ­νουν στη ζημιά που προ­κλή­θη­κε από τα οικο­νο­μι­κά, εμπο­ρι­κά και χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κά μέτρα που έχει επι­βά­λει η κυβέρ­νη­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών στο νησί της επα­νά­στα­σης πάνω από 60 χρό­νια, που καθη­με­ρι­νά αυξάνονται.

Μέλη της Εθνι­κής Επι­τρο­πής της Μπρι­γά­δας Αλλη­λεγ­γύ­ης των ΗΠΑ Venceremos, έφτα­σαν πρό­σφα­τα στο νησί και επι­βε­βαί­ω­σαν τη δέσμευ­σή τους να απο­κα­λύ­ψουν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα στις ΗΠΑ και να πιέ­σουν τον Λευ­κό Οίκο.

Ακτι­βι­στές της Αλλη­λεγ­γύ­ης επι­σκέ­φθη­καν κέντρα επι­στη­μο­νι­κού, ιστο­ρι­κού και κοι­νω­νι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος στην Αβά­να, από την άφι­ξή τους στις 5 Ιανουα­ρί­ου έως την ανα­χώ­ρη­σή τους.

Η Κού­βα συνε­χί­ζει να λαμ­βά­νει υπο­στή­ρι­ξη από φίλες χώρες όπως η Ιαπω­νία, η οποία πρό­σφα­τα έστει­λε δωρε­ές λεωφορείων.

Στο πλαί­σιο των εκδη­λώ­σε­ων αλλη­λεγ­γύ­ης από την Ιαπω­νία έγι­νε δωρεά ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κών προ­ϊ­ό­ντων την Παρα­σκευή μέσω δια­φό­ρων οργα­νώ­σε­ων με στό­χο την υπο­στή­ρι­ξη του έργου των Κου­βα­νών γιατρών.

Σύμ­φω­να με την πρε­σβεία της Κού­βας στο Τόκιο, το φορ­τίο ανα­χώ­ρη­σε από το λιμά­νι της Γιο­κο­χά­μα και περι­λαμ­βά­νει χιλιά­δες σύριγ­γες, μάσκες προ­σώ­που, ρόμπες, επα­να­φορ­τι­ζό­με­νες λάμπες και γάντια και εκτι­μά­ται σε περισ­σό­τε­ρα από 8 εκα­τομ­μύ­ρια γιεν (81.322$).

«Οι δωρε­ές προ­έρ­χο­νται από Κου­βα­νούς που δια­μέ­νουν στην Ιαπω­νία, από την Επι­τρο­πή Επι­στη­μο­νι­κής Ανταλ­λα­γής της Επι­τρο­πής Επι­στη­μο­νι­κής-Τεχνι­κής Ανταλ­λα­γής Ιαπω­νί­ας-Κού­βας, από την Ομο­σπον­δία Δημο­κρα­τι­κών Για­τρών της Ιαπω­νί­ας (Min Iren) σε Τόκιο, Σαϊ­τά­μα και Φου­κουό­κα, την εται­ρεία Taichi Holdings Limited και άλλους φίλους», ανέ­φε­ρε η πρεσβεία.

Το φορ­τίο ανα­μέ­νε­ται να φτά­σει στις 22 Μαρ­τί­ου και προ­στί­θε­ται στη δωρεά 84 λεω­φο­ρεί­ων που η ιαπω­νι­κή κυβέρ­νη­ση παρεί­χε στην Κού­βα ως μέρος της λεγό­με­νης “Μη Επι­στρε­φό­με­νης Οικο­νο­μι­κής Βοή­θειας και μέσω του Οργα­νι­σμού Προ­μη­θειών του Ιαπω­νι­κού Διε­θνούς Συστή­μα­τος Συνεργασίας”.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από telesurtv.net

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο