Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα συστράτευσης των πολιτών στο ΚΚΕ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Κάλε­σμα συστρά­τευ­σης όλων, ώστε τα μηνύ­μα­τα του ΚΚΕ να φθά­σουν σε κάθε πολί­τη, απηύ­θυ­νε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας από­ψε από τα Χανιά όπου εγκαι­νί­α­σε τα νέα γρα­φεία του κόμματος.

Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά επε­σή­μα­νε κατά το χαι­ρε­τι­σμό του «ελά­τε με το ΚΚΕ για­τί είναι εγγύ­η­ση για το σήμε­ρα και το αύριο. Το ΚΚΕ έχει σχέ­διο για το σήμε­ρα και το αύριο, σύγ­χρο­νο επα­να­στα­τι­κό πρό­γραμ­μα που φωτί­ζει τη διέ­ξο­δο στους σημε­ρι­νούς αγώ­νες. Για όλα τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να δοθούν λύσεις σε αυτά. Υπάρ­χει διέ­ξο­δος με ισχυ­ρό ΚΚΕ και πανί­σχυ­ρο κίνη­μα της εργα­τι­κής τάξης και των συμ­μά­χων της», επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «οφεί­λου­με να κοι­τά­ξου­με κατά­μα­τα και να ανα­με­τρη­θού­με με τις δυσκο­λί­ες που γεν­νά η διε­θνής υπο­χώ­ρη­ση τους εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος που αντα­να­κλά μεγά­λες δυσκο­λί­ες και στη χώρα μας. Ανυ­πο­χώ­ρη­τα να παλέ­ψου­με για την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του κόμ­μα­τος και του κινή­μα­τος απέ­να­ντι σε ένα ισχυ­ρό αντί­πα­λο. Αυτός είναι ο ηρω­ι­σμός στις μέρες μας, που προ­ε­τοι­μά­ζει τις μάχες του μέλ­λο­ντος. Καθέ­νας που αγα­να­κτεί και δεν συμ­βι­βά­ζε­ται με τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση έχει μια θέση στον αγώ­να για την ανα­τρο­πή. Δεν υπάρ­χουν περι­θώ­ρια για νέες αυταπάτες».

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στην Μαρία Πισ­σα­δά­κη που δώρι­σε το κτί­ριο, καθώς και στη συμ­βο­λή και εθε­λο­ντι­κή εργα­σία μελών και φίλων του κόμ­μα­τος για να απο­κτή­σουν τα νέα γρα­φεία τη σημε­ρι­νή τους μορ­φή. Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά ανέ­φε­ρε «όλη αυτή η ανι­διο­τε­λής και αθό­ρυ­βη προ­σφο­ρά, δεί­χνει πως ο αγώ­νας του ΚΚΕ για να ζήσου­με καλύ­τε­ρα εμείς και τα παι­διά μας σε μια κοι­νω­νία που θα ικα­νο­ποιεί τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας, εμπνέ­ει πολύ περισ­σό­τε­ρους, πέρα από τον κύκλο των μελών και των φίλων του κόμματος».

Σημεί­ω­σε επί­σης ότι το νέο σπί­τι που απέ­κτη­σε το ΚΚΕ στα Χανιά θα απο­τε­λέ­σει ορμη­τή­ριο δρά­σης απέ­να­ντι, όπως τόνι­σε, στη σύγ­χρο­νη καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα, στην πάλη για την υπε­ρά­σπι­ση του δίκιου του λαού. «Ορμη­τή­ριο στην προ­σπά­θεια μας να οργα­νω­θεί και να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας για τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, των βιο­πα­λαι­στών αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και αγρο­τών, των νέων παι­διών και των γυναι­κών των λαϊ­κών οικο­γε­νειών στην εργα­σία, την υγεία, την παι­δεία, για την υπε­ρά­σπι­ση του εισο­δή­μα­τος, συνο­λι­κά για την κάλυ­ψη των σύγ­χρο­νων ανα­γκών της εργα­τι­κής λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Ειδι­κά εδώ στα Χανιά, όπου εδρεύ­ει και το ματο­βαμ­μέ­νο “στο­λί­δι” των ιμπε­ρια­λι­στών, η αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κή βάση της Σού­δας, η οποία με την πρό­σφα­τη ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συμ­φω­νία ανα­βάθ­μι­σε τον ρόλο της στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Επι­πλέ­ον, ανα­φέρ­θη­κε στον «καπε­τάν Πισ­σά », στη μνή­μη του οποί­ου αφιε­ρώ­θη­καν τα νέα γρα­φεία, χαρα­κτη­ρι­ζο­ντάς τον λαμπρό παρά­δειγ­μα κομμουνιστή,

Το κτί­ριο στο οποίο θα λει­τουρ­γή­σουν τα νέα γρα­φεία του ΚΚΕ ήταν προ­σφο­ρά της Μαρί­ας Πισ­σα­δά­κη στη μνή­μη του πατέ­ρα της, Μανώ­λη Πισ­σα­δά­κη, στε­λέ­χους του ΚΚΕ από τον Απο­κό­ρω­να και αντάρ­τη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Το κτί­ριο επι­σκευά­στη­κε τα τελευ­ταία δύο χρό­νια με την προ­σφο­ρά υλι­κών και εργα­σί­ας εθε­λο­ντών, μελών και φίλων του κόμματος.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο