Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα ψήφισης και ενδυνάμωσης του ΚΚΕ από τον επικεφαλής και μέλη της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Κάλε­σμα ψήφι­σης και ενδυ­νά­μω­σης του Κ.Κ.Ε. στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου 2019 από τους επι­κε­φα­λείς της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης Ριζο­σπα­στι­κή Ανα­τρο­πή Λυκό­βρυ­σης – Πεύκης:

Έχο­ντας κοι­νω­νι­κές και πολι­τι­κές αντι­λή­ψεις, που εύκο­λα χαρα­κτη­ρί­ζο­νται του­λά­χι­στον από το επί­θε­το «αρι­στε­ρές», συμ­βά­λα­με στην προ 5ετίας ανά­δει­ξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρ­νη­ση του τόπου, αντι­δρά­σα­με μαζί με άλλους στη μετα­μόρ­φω­ση του ΣΥΡΙΖΑ από διεκ­δι­κη­τι­κό κόμ­μα της Αρι­στε­ράς στο συναι­νε­τι­κό προς την Ε.Ε. και τους δανει­στές μόρ­φω­μα και μη απο­δε­χό­με­νοι αυτήν την εξέ­λι­ξη απο­χω­ρή­σα­με το καλο­καί­ρι του 2015 από αυτόν.

Οι νομο­θε­τι­κές ρυθ­μί­σεις όλων των μνη­μο­νια­κών κυβερ­νή­σε­ων (ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημο­κρα­τί­ας, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και των δια­φό­ρων μορ­φω­μά­των ΕΛΙΑ, Ποτά­μι, ΚΙΝΑΛ, Ένω­ση Κέντρου κ.λπ.) επί 10 συνε­χό­με­να χρό­νια δια­μόρ­φω­σαν την τρα­γι­κή εικό­να της σημε­ρι­νής Ελλά­δας με την τερά­στια ανερ­γία, την ημια­πα­σχό­λη­ση, τις δήθεν «ευέ­λι­κτες» μορ­φές εργα­σί­ας, τη μετα­νά­στευ­ση χιλιά­δων νέων στο εξω­τε­ρι­κό, τη μεί­ω­ση των συντά­ξε­ων, την κλο­πή των απο­θε­μα­τι­κών των ταμεί­ων, το ξεπού­λη­μα της δημό­σιας περιου­σί­ας, την εν τέλει κατα­βα­ρά­θρω­ση του βιο­τι­κού επι­πέ­δου της συντρι­πτι­κής πλειο­νό­τη­τας των συμπο­λι­τών μας.

Εμείς δεν θέλου­με να παί­ξου­με το παι­χνί­δι του διπολισμού…

Δεν θέλου­με να ακο­λου­θή­σου­με ούτε τον «κακό» Μητσο­τά­κη ούτε τον «καλό» Τσίπρα…

Δεν μας ενδια­φέ­ρει ποιος θα είναι πρώ­τος ή δεύ­τε­ρος, για­τί οι συνέ­πειες θα είναι οι ίδιες για τους κατοί­κους αυτού του τόπου…

Δεν θέλου­με να ανα­δεί­ξου­με αυτό­νο­μες προ­σω­πι­κό­τη­τες που λει­τουρ­γούν στο πλαί­σιο της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, της ανέ­με­λης παρα­δο­χής της θετι­κό­τη­τας μέρους των μνη­μο­νί­ων, της ταξι­κής νομι­μό­τη­τας κ.ά.

Είναι επι­τα­κτι­κό να σηκώ­σου­με όσο το δυνα­τόν μεγα­λύ­τε­ρο ανά­χω­μα στην ανά­πτυ­ξη της φασι­στι­κής ακρο­δε­ξιάς, που λει­τουρ­γεί είτε καλυμ­μέ­να πίσω από «πατριω­τι­κά» κόμ­μα­τα είτε αυτό­νο­μα (Χρυ­σή Αυγή).

Χρεια­ζό­μα­στε περισ­σό­τε­ρο από κάθε άλλη φορά να αντι­στα­θού­με στο συνε­χι­ζό­με­νο ξεχαρ­βά­λω­μα του τόπου μας.

Θεω­ρού­με, με όσες δια­φο­ρε­τι­κές από­ψεις και αν έχου­με η καθε­μία και ο καθέ­νας από εμάς, ότι αυτήν την περί­ο­δο το μόνο πραγ­μα­τι­κό ανά­χω­μα που μπο­ρεί να σηκω­θεί είναι με την ψήφι­ση και την ενδυ­νά­μω­ση του Κ.Κ.Ε. μέσα στη Βουλή.

Καλού­με τους πολί­τες της περιο­χής μας, εάν πράγ­μα­τι κατα­νο­ούν και απο­δο­κι­μά­ζουν τις πολι­τι­κές που έφε­ραν τον τόπο μας σε αυτήν την κατά­στα­ση, αν πράγ­μα­τι θέλουν μια δια­φο­ρε­τι­κή ζωή να μη επι­λέ­ξουν την απο­χή, το άκυ­ρο και το λευ­κό, που εν τέλει λει­τουρ­γούν υπέρ του υφι­στά­με­νου συστήματος.

Στις εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου 2019, όσοι δεν θέλου­με να συνε­χι­σθεί αυτή η κατά­στα­ση πρέ­πει να δυνα­μώ­σου­με το ΚΚΕ, για να υπάρ­ξει μετά την 8η Ιου­λί­ου αντί­στα­ση στα χει­ρό­τε­ρα που έρχονται!

Μάνια Βαλ­σα­μά­κη

Μαρί­τα Κουρούπη-Santoro

Μανό­λης Στ. Πάγκαλος

Φάνης Στρα­του­δά­κης

Πηγή: thessi.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο