Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάνει πως δεν βλέπει…

Τελι­κά, μόνο η κυβέρ­νη­ση δεν βλέ­πει τους ακρο­δε­ξιούς και άλλους παρα­στρα­τιω­τι­κούς, τμή­μα­τα της ουκρα­νι­κής πολι­το­φυ­λα­κής, που εξο­πλί­ζο­νται από τους Δυτι­κούς και έχουν εξα­πο­λύ­σει κανο­νι­κό πογκρόμ σε βάρος όσων προ­σπα­θούν να φύγουν από τις εμπό­λε­μες περιο­χές, ανά­με­σά τους και σε Έλλη­νες ομογενείς.

Οταν την Τρί­τη το ΥΠΕΞ ρωτή­θη­κε από το Ριζο­σπά­στη, η απά­ντη­ση ήταν «ουδέν σχό­λιο», την ώρα που οργί­α­ζαν οι καταγ­γε­λί­ες ομο­γε­νών ότι ένο­πλοι του φασι­στι­κού «Τάγ­μα­τος Αζόφ» τους εμπο­δί­ζουν και τους απειλούν.

Το βρά­δυ της ίδιας μέρας το προ­ξε­νείο της Μαριού­πο­λης ανα­κοί­νω­σε τη δια­δι­κα­σία εκκέ­νω­σης της πόλης, αφή­νο­ντας όμως ανοι­χτό να υπάρ­ξει παρε­μπό­δι­ση από «διά­φο­ρες ομά­δες», δεί­χνο­ντας προς την ίδια κατεύ­θυν­ση με τις καταγ­γε­λί­ες των ομογενών.

Ο «Ριζο­σπά­στης» απευ­θύν­θη­κε εκ νέου στο ΥΠΕΞ για διευ­κρι­νί­σεις, για να πάρει ξανά την απά­ντη­ση «κανέ­να σχόλιο».

Δηλα­δή, σιγή ασυρ­μά­του για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των φασι­στι­κών ταγ­μά­των στην περιο­χή της Μαριούπολης.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Το ίδιο προ­σπά­θη­σε να κάνει και ο Μ. Βαρ­βι­τσιώ­της, ανα­πλη­ρω­τής ΥΠΕΞ, φιλο­ξε­νού­με­νος χτες σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν υπάρ­χουν τέτοιες ομά­δες και ότι η εκκέ­νω­ση της Μαριού­πο­λης θα γινό­ταν ανεμπόδιστα.

Όταν όμως οι δημο­σιο­γρά­φοι τού επε­σή­μα­ναν ότι οι αντα­πο­κρι­τές τους στη Μαριού­πο­λη μετα­δί­δουν την ανη­συ­χία τους για τα παρα­στρα­τιω­τι­κά τάγ­μα­τα που δρουν στην περιο­χή, ο Μ. Βαρ­βι­τσιώ­της κατά­πιε τη γλώσ­σα του και για να ξεστρί­ψει, επι­κα­λέ­στη­κε ότι δεν βρί­σκε­ται «στο πεδίο» για να έχει άμε­ση γνώ­ση της κατά­στα­σης. Οι υπεκ­φυ­γές και τα «ουδέν σχό­λιον» για ένα τόσο σοβα­ρό ζήτη­μα, που επι­βε­βαιώ­νε­ται από όλες τις πλευ­ρές, είναι του­λά­χι­στον ύπο­πτα και προ­κα­λούν ερω­τή­μα­τα για το τι προ­σπα­θεί να κρύ­ψει η κυβέρνηση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο