Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάνουν έξωση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να παραδώσουν το χώρο στον επενδυτή

Στις 31/5/2018 η Ελλη­νι­κό Α.Ε με επι­στο­λή της ζητά την εκκέ­νω­ση του χώρου που στε­γά­ζε­ται το Μητρο­πο­λι­τι­κό Κοι­νω­νι­κό Ιατρείο Ελλη­νι­κού μέχρι 30 Ιου­νί­ου 2018, εντός μηνός δηλα­δή, στα πλαί­σια της παρά­δο­σης στον αγο­ρα­στή ελεύ­θε­ρου όλου του χώρου από κατο­χή τρί­των σύμ­φω­να με τις δεσμεύ­σεις που έχουν υπογραφεί.

Η επι­στο­λή κοι­νο­ποιεί­ται προς τον Υπουρ­γό Οικο­νο­μι­κών κ. Τσα­κα­λώ­το, το γρα­φείο του Υπουρ­γού Επι­κρα­τεί­ας κ. Φλα­μπου­ρά­ρη, τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα Συντο­νι­σμού του Κυβερ­νη­τι­κού έργου κ. Παπα­γιαν­νά­κο, το Γρα­φείο Συντο­νί­στριας Έργου Αξιο­ποί­η­σης του Πρώ­ην Αερο­δρο­μί­ου Ελλη­νι­κού κ. Πέρ­κα, την Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Δημό­σιας Περιου­σί­ας και το Ταμείο Αξιο­ποί­η­σης Ιδιω­τι­κής Περιου­σί­ας Δημο­σί­ου, με λίγα λόγια την Ελλη­νι­κή κυβέρνηση.

Ουσια­στι­κά χωρίς να δίδε­ται κάποια εναλ­λα­κτι­κή λύση μετε­γκα­τά­στα­σης, ζητούν την παύ­ση λει­τουρ­γί­ας του παρά το ότι είναι από­λυ­τα γνω­στό εντός και εκτός Ελλά­δος το τερά­στιο κοι­νω­νι­κό έργο, που η αμι­γώς εθε­λο­ντι­κή δομή, χωρίς καμία χρη­μα­το­δό­τη­ση κρα­τι­κή ή άλλη, επι­τε­λεί από το 2011 μέχρι σήμε­ρα αδιαλ­λεί­πτως και το οποίο ιδί­οις όμμα­σι έχουν δια­πι­στώ­σει εκα­το­ντά­δες Ευρω­παί­οι αξιω­μα­τού­χοι, δημο­σιο­γρά­φοι από κάθε γωνιά του πλα­νή­τη, πανε­πι­στη­μια­κές ομά­δες κ.α που μας έχουν επισκεφτεί.

Το Μητρο­πο­λι­τι­κό Κοι­νω­νι­κό Ιατρείο Ελλη­νι­κού στη­ρί­ζει τους πλέ­ον αδύ­να­μους συναν­θρώ­πους μας στο πλαί­σιο της κοι­νω­νι­κής συνο­χής, της αλλη­λεγ­γύ­ης και του σεβα­σμού στον άνθρω­πο. Αυτούς που η κρί­ση και οι πολι­τι­κές λιτό­τη­τας οδή­γη­σαν σε βίαιη φτω­χο­ποί­η­ση, σε κοι­νω­νι­κή περι­θω­ριο­ποί­η­ση, στην έλλει­ψη στέ­γης, στην ανερ­γία και μαζί με αυτό σε αδυ­να­μία κάλυ­ψης της όποιας συμ­με­το­χής στην φαρ­μα­κευ­τι­κή τους δαπά­νη. Αυτούς που οι μειώ­σεις στις συντά­ξεις και τα πολ­λα­πλά τους προ­βλή­μα­τα δεν τους επι­τρέ­πουν να αντα­πε­ξέλ­θουν σε έξο­δα αγο­ράς φαρ­μά­κων ή ανα­γκαί­ων υλι­κών και όχι μόνο. Κάθε ασθε­νής μας έχει και μια δρα­μα­τι­κή ιστο­ρία να πει.

Συνο­λι­κά μέχρι σήμε­ρα, από τον Δεκέμ­βριο του 2011, 7,366 άτο­μα έχουν ωφε­λη­θεί σε 64,025 περι­πτώ­σεις και εκα­το­ντά­δες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητή­σει και λάβει υπο­στή­ρι­ξη σε φάρ­μα­κα ή υλι­κά, είτε πρό­κει­ται για άλλα κοι­νω­νι­κά ιατρεία, Δημό­σια Νοσο­κο­μεία, Κοι­νω­νι­κές Υπη­ρε­σί­ες, Ιδρύ­μα­τα ΑΜΕΑ, Δομές στή­ρι­ξης παι­διών, μονά­δες φρο­ντί­δας, Κέντρα φιλο­ξε­νί­ας Προ­σφύ­γων, Δομές αστέ­γων κλπ., ο κατά­λο­γος είναι πραγ­μα­τι­κά τερά­στιος. Όλοι όμως και όλες βρή­καν ανοι­κτές πόρ­τες και άμε­ση υπο­στή­ρι­ξη από τους εθε­λο­ντές του ΜΚΙΕ και τους δωρη­τές του. Τους χιλιά­δες δωρη­τές και υπο­στη­ρι­κτές του έργου του εντός και εκτός Ελλάδας.

Ως εθε­λο­ντές με γνώ­μο­να τον άνθρω­πο και την αλλη­λεγ­γύη και με δεδο­μέ­νη την ανα­γκαιό­τη­τα λει­τουρ­γί­ας του κοι­νω­νι­κού ιατρεί­ου, στη Γενι­κή Συνέ­λευ­ση απο­φα­σί­σα­με ότι χωρίς να υπάρ­χει λύση για την ομα­λή λει­τουρ­γία της δομής, δεν μπο­ρού­με να κοι­τά­ξου­με στα μάτια τους ασθε­νείς και ωφε­λού­με­νούς μας και να δηλώ­σου­με παραί­τη­ση. Δεν πρό­κει­ται να κλεί­σου­με εμείς το Μητρο­πο­λι­τι­κό Κοι­νω­νι­κό ιατρείο Ελλη­νι­κού. Εφό­σον δεν δίδε­ται εναλ­λα­κτι­κή λύση η επι­λο­γή της μη λει­τουρ­γί­ας του ανή­κει στην Ελλη­νι­κό Α.Ε, την κυβέρ­νη­ση και σε όλους αυτούς που με τα άθλια μέτρα που απαι­τούν ουσια­στι­κά εξα­θλιώ­νουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τους πολίτες.

Αυτοί όλοι που απο­φά­σι­σαν τον αιφ­νί­διο θάνα­το του ΜΚΙΕ ας ανα­λά­βουν την ευθύ­νη. Εμείς δηλώ­νου­με ότι δεν απο­χω­ρού­με από τον χώρο του ιατρεί­ου και τα όποια μέτρα απο­κλει­σμού μας από εκεί θα σημά­νουν την ουσια­στι­κή κατα­στρο­φή κόπων και δου­λειάς 7 ετών και επί­σης φαρ­μά­κων και άλλων υλι­κών, που είναι απα­ραί­τη­τα για τους ασθε­νείς μας, αξί­ας εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων ευρώ. Θα σημά­νουν επί­σης την στέ­ρη­ση των φαρ­μά­κων των ασθε­νών μας με ότι αυτό θα συνε­πά­γε­ται για την υγεία και τη ζωή τους.

Στις 14 Ιου­νί­ου 2018 θα δοθεί Συνέ­ντευ­ξη Τύπου με όλα τα στοι­χεία λει­τουρ­γί­ας του ιατρεί­ου, την ανα­γκαιό­τη­τα συνέ­χι­σης του έργου αυτού για την κοι­νω­νι­κή συνοχή.

(Καταγ­γε­λία που λάβαμε)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο