Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάρλος Τέβες: «Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ζήσει απλήρωτος, ο εργαζόμενος όχι»

Έχο­ντας απο­κτή­σει κατά τη διάρ­κεια της καριέ­ρας του το προ­σω­νύ­μιο «Απά­τσι», κατα­λα­βαί­νει κάποιος πως ο διε­θνής Αργε­ντί­νος ποδο­σφαι­ρι­στής Κάρ­λος Τέβες δεν υπά­γε­ται και στις πλέ­ον συνη­θι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις παι­κτών εντός και εκτός αγω­νι­στι­κού χώρου. Κάτι που φυσι­κά και ο ίδιος έχει φρο­ντί­σει να το απο­δεί­ξει ουκ ολί­γες φορές εντός και εκτός των γηπέδων.

Ο νυν παί­κτης της Μπό­κα Τζού­νιορς, που έχει φορέ­σει και τη φανέ­λα της Γιου­βέ­ντους, μίλη­σε στο αργε­ντί­νι­κο κανά­λι «America TV» για τις συνέ­πειες της εξά­πλω­σης του κορο­νοϊ­ού και κυρί­ως αυτές στον οικο­νο­μι­κό τομέα. Και στά­θη­κε στη θέση στην οποία έχουν περιέλ­θει οι εργα­ζό­με­νοι τόσο στη χώρα του όσο και παγκο­σμί­ως που βλέ­πουν πλέ­ον να μην μπο­ρούν να ταΐ­σουν την οικο­γέ­νειά τους, όπως είπε, χάνο­ντας τις δου­λειές τους. Μάλι­στα, όπως σημεί­ω­σε, οι ποδο­σφαι­ρι­στές δεν συγκρί­νο­νται με τους απλούς μερο­κα­μα­τιά­ρη­δες που βρί­σκο­νται σε από­γνω­ση για να ταΐ­σουν την οικο­γέ­νειά τους.

«Το χτύ­πη­μα είναι περισ­σό­τε­ρο για τους παπ­πού­δες μας, τους γονείς μας. Περισ­σό­τε­ρο ο φόβος είναι για εκεί­νους παρά για τον εαυ­τό μας. Οι φτω­χές γει­το­νιές είναι εκεί που πλήτ­το­νται πιο πολύ. Εμείς προ­σπα­θού­με να βοη­θή­σου­με. Δεν μπο­ρεί να κερ­δο­σκο­πούν κάποιοι όταν οι άνθρω­ποι δεν έχουν χρή­μα­τα. Είναι σημα­ντι­κό να είμα­στε μαζί και να προ­σπα­θού­με να βοη­θή­σου­με τους ανθρώ­πους που το χρειάζονται.

Πρέ­πει να είμα­στε ευγνώ­μο­νες που είμα­στε καλά και υγιείς. Ο ποδο­σφαι­ρι­στής μπο­ρεί να ζήσει έξι μήνες ή ένα χρό­νο χωρίς να πλη­ρω­θεί. Δεν είναι στην από­γνω­ση που έχει εκεί­νος που ζει με τα παι­διά κάθε μέρα και πρέ­πει να φύγει από το σπί­τι του στις 6 το πρωί και να επι­στρέ­ψει στις 7 το από­γευ­μα για να ταΐ­σει την οικο­γέ­νεια. Δεν είμα­στε όλοι το ίδιο σε αυτή την περί­πτω­ση» είπε μετα­ξύ άλλων ο «Απά­τσι».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο