Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάτω από το μηδέν έπεσε το θερμόμετρο σήμερα σε ορεινές περιοχές

Πολύ χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες κατα­γρά­φη­καν τις πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα σε αρκε­τές ορει­νές περιο­χές της χώρας, σε μερι­κές περι­πτώ­σεις μάλι­στα το θερ­μό­με­τρο έπε­σε κάτω από το μηδέν, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (ΕΑΑ).

Η απου­σία νεφώ­σε­ων, σε συν­δυα­σμό με τους ασθε­νείς ανέ­μους, είχαν ως απο­τέ­λε­σμα την έντο­νη ψύξη του εδά­φους και των χαμη­λών ατμο­σφαι­ρι­κών στρω­μά­των. Σύμ­φω­να με το δίκτυο των αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του ΕΑΑ/meteo.gr, οι χαμη­λό­τε­ρες ελά­χι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες κατα­γρά­φη­καν στη Βωβού­σα Ιωαν­νί­νων (μεί­ον 0,7 βαθ­μοί Κελ­σί­ου) και στους στο Μαυ­ρο­λι­θά­ρι Φωκί­δας (μεί­ον 0,5 βαθμοί).

Την Παρα­σκευή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις στο Αιγαίο, στην Εύβοια, στην Κρή­τη, στο Ιόνιο και στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά, που κατά περιό­δους στο Αιγαίο και στην Κρή­τη θα είναι πυκνό­τε­ρες. Πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών υπάρ­χει κυρί­ως για την Κρή­τη. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες στο Αιγαίο.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 6 έως 22, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 9 έως 24, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονί­ου από 13 έως 24, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 15 έως 27, στα νησιά του υπο­λοί­που Αιγαί­ου από 17 έως 23 και στην Κρή­τη από 15 έως 26.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και τοπι­κά έως 7 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ, όμως το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς ίδιας έντασης.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις κατά περιό­δους. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα στα ανα­το­λι­κά έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη έως το πρωί. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο