Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάτω τα ξερά σας από τους αντιφασίστες καθηγητές!

Η υπο­κρι­σία της κυβέρ­νη­σης και των στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρέ­σει κυριο­λε­κτι­κά «κόκ­κι­νο». Την στιγ­μή που ακρο­δε­ξιοί, φασι­στι­κοί κύκλοι επι­χει­ρούν να δια­σπεί­ρουν το εθνι­κι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο στα σχο­λεία, οι κύριοι της κυβέρ­νη­σης αρκού­νται σε γενι­κό­λο­γες δια­κη­ρύ­ξεις και άσφαι­ρο αντιφασισμό.

Για άλλη μια φορά, η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παί­ζει «διπλό παι­χνί­δι». Ενώ, μέσω του υπουρ­γού Παι­δεί­ας κ.Γαβρόγλου καλεί μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κούς και γονείς να «απο­μο­νώ­σουν τις φασι­στι­κές κραυ­γές», την ίδια ώρα, μέσω των μηχα­νι­σμών του αστι­κού κρά­τους, καλεί σε ΕΔΕ αντι­φα­σί­στες καθηγητές!! 

Τέτοια είναι η περί­πτω­ση του φιλό­λο­γου του 4ου Λυκεί­ου Βέροιας Δημή­τρη Ταχ­μα­τζί­δη, τον οποίο η Δ/νση Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Ημα­θί­ας καλεί σε ΕΔΕ (“προ­κα­ταρ­τι­κτι­κή εξέ­τα­ση το ονο­μά­ζουν “κομ­ψά”…)! Ποιο ήταν το «παρά­πτω­μα» του καθη­γη­τή; Ότι όρθω­σε ανά­στη­μα στα φασι­στα­ριά που δηλη­τη­ριά­ζουν τους μαθη­τές. Και γι’ αυτό άλλω­στε στο­χο­ποι­ή­θη­κε από τα ναζι­στι­κά καθάρ­μα­τα στο διαδίκτυο. 

Πώς γίνε­ται από τη μια να ζητάς από τους καθη­γη­τές να αντι­στα­θούν στον φασι­σμό και, απ’ την άλλη, να τους απει­λείς με ΕΔΕ και πιθα­νές πει­θαρ­χι­κές κυρώ­σεις; Ποιο μήνυ­μα στέλ­νει σε καθη­γη­τές, αλλά και μαθη­τές, τέτοιου είδους απα­ρά­δε­κτες ενέρ­γειες όπως αυτή της Δ/σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Ημαθίας; 

Αντί, λοι­πόν, ο υπουρ­γός κ.Γαβρόγλου και οι λαλί­στα­τοι Παπα­δη­μού­λη­δες να βγά­ζουν «δεκά­ρι­κους» μέσω τουί­τερ απέ­να­ντι στον εθνι­κι­σμό-φασι­σμό, να φρο­ντί­σουν να προ­στα­τεύ­σουν τους καθη­γη­τές που με γεν­ναιό­τη­τα στέ­κο­νται απέ­να­ντι στον εθνι­κι­στι­κό παρο­ξυ­σμό που τα χρυ­σαυ­γι­τοει­δή σπέρ­νουν στα σχολεία. 

Το μήνυ­μα είναι σαφές και απευ­θύ­νε­ται τόσο στους απο­γό­νους των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών χρυ­σαυ­γί­τες και λοι­πά ακρο­δε­ξιά καθάρ­μα­τα, όσο και στους μηχα­νι­σμούς του αστι­κού κρά­τους: Κάτω τα ξερά σας από τους αντι­φα­σί­στες καθηγητές!

Ατέ­χνως.

Επι­βε­βαιώ­θη­κε η πλη­ρο­φο­ρία – ΕΔΕ για τον φιλό­λο­γο Δημή­τρη Ταχ­μα­τζί­δη που στο­χο­ποί­η­σαν οι ναζί

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο