Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων

Καθη­με­ρι­νά πλέ­ον ο «πολυ­συλ­λε­κτι­κός» (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ & CIA) δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής Χρή­στος Βοσκό­που­λος επι­δί­δε­ται σε πρά­ξεις αυταρ­χι­κής — τρα­μπού­κι­κης συμπε­ρι­φο­ράς, φέρ­νο­ντας νέα ήθη στην πόλη, που θυμί­ζουν άλλες επο­χές

Πριν δυο μήνες, αφού προ­σπά­θη­σε ανε­πι­τυ­χώς να περι­κό­ψει παρα­πέ­ρα τις ήδη κου­τσου­ρε­μέ­νες παρο­χές σε είδος -ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας κλπ. των εργα­ζό­με­νων (ΣΣ |> από τη μια είχε πάρει τα μέτρα της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και από την άλλη τον έκρα­ξαν οι πάντες στη συνε­δρί­α­ση του ΔΣ) ξεκί­νη­σε «πρό­γραμ­μα απορ­ρύ­παν­σης», ξηλώ­νο­ντας αφί­σες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ‑με ιδιαί­τε­ρη μανία εκεί­νες του 45ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ –ακό­μη και τις ανα­κοι­νώ­σεις του σωμα­τεί­ου εργα­ζό­με­νων από το ειδι­κό ταμπλό.
Και μάλι­στα όταν «εντε­ταλ­μέ­νος» εργα­ζό­με­νος, αρνή­θη­κε να το κάνει δηλώ­νο­ντας αναρ­μο­διό­τη­τα, τη βρώ­μι­κη δου­λειά ανέ­λα­βε ο ίδιος ‑και μάλι­στα προ­κλη­τι­κά και μετά μανίας.
Και τώρα συνε­χί­ζει «απτό­η­τος» ξηλώ­νο­ντας τις αφί­σες και ανα­κοι­νώ­σεις των εργα­ζό­με­νων, για τις κινη­το­ποι­ή­σεις αυτών των ημε­ρών ενά­ντια στο κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο που θέλει να περά­σει η κυβέρ­νη­ση της Ν.Δ.

Μετά τα παρα­πά­νω, οι εργα­ζό­με­νοι του ταξι­κού σωμα­τεί­ου της Και­σα­ρια­νής, πέρα από τη μαζι­κή ‑καθο­λι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­γία προ­χώ­ρη­σαν σε ανα­κοί­νω­ση — καταγγελία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ — ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Καταγ­γέλ­λου­με τη Δημο­τι­κή Αρχή (ΚΙΝΑΛ-ΝΔ) που με απύθ­με­νο θρά­σος και προ­κλη­τι­κό τρό­πο προ­σπα­θεί να φιμώ­σει τη φωνή και να παρε­μπο­δί­σει τη δρά­ση του σωμα­τεί­ου μας, δίνο­ντας εντο­λή σε εργα­ζό­με­νο να σκί­ζει τις ανα­κοι­νώ­σεις και τις αφί­σες του σωμα­τεί­ου. Γεγο­νός που δεν έχει ξανα­γί­νει ποτέ και από καμία Δημο­τι­κή Αρχή.

Το τελευ­ταίο περι­στα­τι­κό έγι­νε στις 16/10 όταν μέλη του σωμα­τεί­ου μας, έβα­ζαν αφί­σες στο Δημαρ­χείο για να προ­πα­γαν­δί­σου­με τις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στο κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο που θέλει να περά­σει η κυβέρ­νη­ση της Ν.Δ.

Ένα νομοσχέδιο που πέρα από τις δυσκολίες, τα εμπόδια που βάζει στις μαζικές διαδικασίες, την απεργία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους δήμους δίνοντας τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Φαί­νε­ται ότι η πολι­τι­κή της Ν.Δ βρί­σκει ένθερ­μο υπο­στη­ρι­κτή τη νέα Δημο­τι­κή Αρχή αφού προ­σπα­θεί με το «νόμος και τάξη» να επι­βά­λει σιγή νεκρο­τα­φεί­ου στους χώρους δουλειάς.

Απο­ρί­ας άξιο είναι και η τοπο­θέ­τη­ση στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο του Συλ­λό­γου, του εκπρο­σώ­που της Ενω­τι­κής Αγω­νι­στι­κής Συσπεί­ρω­σης (ΕΑΣ) ή αλλιώς ΜΕΤΑ εργα­ζο­μέ­νων Δήμου Και­σα­ρια­νής, που υπε­ρα­σπί­στη­κε με πάθος τη λογι­κή και πρα­κτι­κή αυτής της Δημο­τι­κής Αρχής. «Άξιος» ο μισθός του.

Δηλώ­νου­με για μια ακό­μα φορά ότι τέτοιες ενέρ­γειες δεν μας φοβί­ζουν, μας ατσα­λώ­νουν και μας πει­σμώ­νουν περισσότερο!!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!

Καλού­με όλους τους εργα­ζό­με­νους να κατα­δι­κά­σουν τις ενέρ­γειες αυτές, να απο­μο­νώ­σουν τους εργο­δο­τι­κούς-κυβερ­νη­τι­κούς συν­δι­κα­λι­στές, να πλαι­σιώ­σουν και να περι­φρου­ρή­σουν τις απο­φά­σεις του σωμα­τεί­ου συμ­με­τέ­χο­ντας μαζι­κά στις κινη­το­ποι­ή­σεις για:

  • Να απο­σύ­ρει τώρα η κυβέρ­νη­ση το πολυ­νο­μο­σχέ­διο στο σύνο­λο του
  • Καμιά ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση υπηρεσιών
  • Καμιά περι­κο­πή στα βαρέα και ανθυγιεινά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


 

Σχε­τι­κά με τις κινη­το­ποι­ή­σεις σε εξέ­λι­ξη των εργα­ζό­με­νων στους ΟΤΑ, σε ανα­κοί­νω­σή του ο Σύλ­λο­γος εργα­ζό­με­νων Δήμου Και­σα­ρια­νής αναφέρει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργα­ζό­με­νε, Άνερ­γε, Επαγ­γελ­μα­τία, Νέε που μένεις στο δήμο μας,

Οι εργα­ζό­με­νοι στους δήμους είμα­στε σε κινη­το­ποι­ή­σεις όλο αυτό το διά­στη­μα ενά­ντια στο πολυ­νο­μο­σχέ­διο σκού­πα για τις κλα­δι­κές συμ­βά­σεις, τους μισθούς των εργα­ζο­μέ­νων και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευ­θε­ρί­ες, που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από τη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, και υπο­νο­μεύ­ει το μέλ­λον όλων μας, δίνο­ντας γη και ύδωρ στους επεν­δυ­τές, τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και γκρε­μί­ζο­ντας όσα εργα­τι­κά-λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα έμει­ναν όρθια με σκλη­ρό αγώ­να, την περί­ο­δο της κρίσης.

Εμείς δεν έγου­με να κερ­δί­σου­με τίπο­τα από τους “ανα­πτυ­ξια­κούς” τους νόμους και την “διευ­κό­λυν­ση” των επεν­δύ­σε­ων. Όλοι αυτοί κου­βέ­ντα δεν κάνουν για ανα­πλή­ρω­ση των απω­λειών μας από την περί­ο­δο της κρί­σης, για εργα­σία και ζωή με δικαιώ­μα­τα. Αντί­θε­τα νομο­θε­τούν νέο τσά­κι­σμα των μισθο­λο­γι­κών και εργα­σια­κών μας δικαιω­μά­των για να αβγα­τί­σουν τα κέρ­δη των επεν­δυ­τών, υπο­νο­μεύ­ο­ντας εκτός από τις ζωές μας, το περι­βάλ­λον και την πολι­τι­στι­κή μας κληρονομιά.

Είναι αδί­στα­χτοι. Επι­χει­ρούν να νομο­θε­τή­σουν την διευ­κό­λυν­ση των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων  σε  καθα­ριό­τη­τα,  ηλε­κτρο­φω­τι­σμό   και  πρά­σι­νο.  Οι συγκε­κρι­μέ­νοι τομείς συνο­δεύ­ο­νται από την σχε­τι­κή «προί­κα»:

Τους στα­θε­ρά ανερ­χό­με­νους πόρους που βγαί­νουν απευ­θεί­ας από την τσέ­πη, κύρια, των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών, με τα τέλη και τους φόρους που επι­βάλ­λο­νται από τους δήμους και που στρα­τη­γι­κή, δια­δο­χι­κά των κυβερ­νή­σε­ων είναι η ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση τους. Ο κ. Μητσο­τά­κης προ­ε­κλο­γι­κά δήλω­νε ότι «όταν η συνερ­γα­σία με τον ιδιω­τι­κό τομέα οδη­γεί στην παρο­χή καλύ­τε­ρων υπη­ρε­σιών με χαμη­λό­τε­ρο κόστος, αυτό πρέ­πει να ενθαρ­ρύ­νε­ται και όχι να απο­θαρ­ρύ­νε­ται» δίνο­ντας ως παρά­δειγ­μα την απο­κο­μι­δή των απορ­ριμ­μά­των. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα βέβαια είναι εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κή. Μεγά­λο μέρος των Δήμων, έχουν ήδη παρα­χω­ρή­σει την αρμο­διό­τη­τα της απο­κο­μι­δής της καθα­ριό­τη­τας σε εργο­λά­βους και όμως, τα τέλη και οι φόροι ανε­βαί­νουν και η δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των ανά την χώρα έχει γίνει ένα «άλυ­το κου­βά­ρι» που απει­λεί περι­βάλ­λον και δημό­σια υγεία.

Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι εργολάβοι. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν ζεστό χρήμα από την τσέπη των δημοτών και τα ταμεία των Δήμων πατώντας σταθερά στα φτηνά μεροκάματα των εργαζομένων που απασχολούν, με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και εκμετάλλευσης, χωρίς μέτρα προστασίας ζωής και υγείας τους.

Ένα είναι βέβαιο. Η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση αυτών των κρί­σι­μων τομέ­ων θα αφή­σει τους Δήμους πολύ γρή­γο­ρα γυμνούς από τέτοιες κρί­σι­μες υπο­δο­μές. Στο όχι πολύ μακρι­νό μέλ­λον οι δημό­τες θα γίνουν απο­δέ­κτες του ωμού εκβια­σμού εργο­λά­βων και δημο­τι­κών αρχών που θα πιέ­ζουν ενιαία ώστε να απο­γειω­θούν τέλη και φόροι για αυτές τις υπη­ρε­σί­ες και όχι μόνο. Μια ματιά στις πόλεις Ευρώ­πης, ΗΠΑ και των φορο­λο­γι­κών βαρών που σηκώ­νουν οι εργα­ζό­με­νοι σε αυτές θα πεί­σει κάθε καλό­πι­στο ότι το παρα­μύ­θι της ανά­πτυ­ξης, με κορ­μό τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά κέρ­δη, που προ­τάσ­σουν κυβέρ­νη­ση και αστι­κά κόμ­μα­τα έχει «δρά­κο» και στους Δήμους. Τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά είναι αυτά που θα πλη­ρώ­σουν το μάρ­μα­ρο αυτής της ανάπτυξης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που στρέφονται απέναντι στο συμφέρον όλων μας, πήραμε την απόφαση να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργιακές κινητοποιήσεις όλες τις επόμενες μέρες και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Θέλου­με να σε καλέ­σου­με να στη­ρί­ξεις τον αγώ­να μας που μας αφο­ρά όλους. Να ξέρεις ότι εμείς θα δού­με με ιδιαί­τε­ρη ευαι­σθη­σία το θέμα της απο­κο­μι­δής των απορ­ριμ­μά­των σε ευαί­σθη­τους χώρους όπως παι­δι­κούς σταθ­μούς, σχολεία.

Σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, να διεκδικήσουμε από κοινού σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Ατέχνως_logo
Εμείς απλά επαναλαμβάνουμε
Κε δήμαρ­χε Και­σα­ρια­νής Βοσκό­που­λε: όποιος σπέρ­νει ανέ­μους θερί­ζει θύελλες!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο