Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κέρδισε στο φινάλε τη Γεωργία και πάει για …τελικό στη Στοκχόλμη

Το εύστο­χο πέναλ­τι του αρχη­γού Τάσου Μπα­κα­σέ­τα στο 90ό λεπτό και το εξαι­ρε­τι­κό γκολ του Δημή­τρη Πέλ­κα στο 5ο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων, χάρι­σαν ένα υπέρ-πολύ­τι­μο «διπλό» στην Εθνι­κή Ελλά­δας επί της Γεωρ­γί­ας με 2–0 στο «Batumi Stadium» στο πλαί­σιο της 7ης αγω­νι­στι­κής των προ­κρι­μα­τι­κών του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου 2022 και δια­τή­ρη­σαν «ζωντα­νό» το στό­χο της 2ης θέσης του 2ου ομί­λου που οδη­γεί στα μπα­ράζ. Η «γαλα­νό­λευ­κη» ομά­δα παρέ­μει­νε στο ‑3 από τη Σου­η­δία και πλέ­ον θα πάει την Τρί­τη (12/10) στη Στοκ­χόλ­μη για «τελι­κό» κόντρα στους Σκανδιναβούς.

Μετά από ένα «μου­δια­σμέ­νο» ξεκί­νη­μα, η Εθνι­κή Ομά­δα άρχι­σε να πατά­ει καλύ­τε­ρα στον αγω­νι­στι­κό χώρο και στο 11ο λεπτό έφτα­σε πολύ κοντά στο γκολ, όταν από ωραία «κομπί­να» σε εκτέ­λε­ση κόρ­νερ, η μπά­λα κατέ­λη­ξε στον Μασού­ρα που έκα­νε σέντρα-σουτ από πλά­για θέση, αλλά ο Τζα­βέλ­λας δεν πρό­λα­βε να απλώ­σει το πόδι του για να κάνει το 1–0.

Ένα λεπτό αργό­τε­ρα από πολύ ωραία συνερ­γα­σία των Μπου­χα­λά­κη-Τσι­μί­κα και σέντρα του τελευ­ταί­ου, ο Μπα­κα­σέ­τας έκα­νε σουτ στην κίνη­ση, ο Λόρια απέ­κρου­σε και ο Ανδρού­τσος γύρι­σε προς τον Παυ­λί­δη που σκό­ρα­ρε. Έπει­τα από υπό­δει­ξη του VAR όμως το γκολ δεν μέτρη­σε, καθώς η μπά­λα είχε περά­σει την τελι­κή γραμ­μή (κόρ­νερ) μετά την από­κρου­ση του Λόρια.

Στο 25’ το μακρι­νό σουτ του Κακα­μπά­τζε βρή­κε σε ετοι­μό­τη­τα τον Βλα­χο­δή­μο που απέ­κρου­σε στη γωνία του, ενώ στο 29’ το φάουλ του Μπα­κα­σέ­τα απο­κρού­στη­κε από το κεφά­λι του Κοτσο­λά­βα ‑ενώ είχε πάρει πορεία προς το τέρ­μα- κι έφυ­γε κόρνερ.

Η πίε­ση της ελλη­νι­κής ομά­δας συνε­χί­στη­κε και στο 40’ είχε ακό­μη μία τελι­κή με το σουτ του Μασού­ρα έξω από την περιο­χή και την αστα­θέ­στα­τη από­κρου­ση του Λόρια σε κόρνερ.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ο Φαν’τ’ Σιπ απο­φά­σι­σε να απο­σύ­ρει στον πάγκο τον μονα­δι­κό καθα­ρό φορ Παυ­λί­δη, περ­νώ­ντας τον Πέλ­κα δίπλα στον Μασού­ρα ο οποί­ος ανέ­λα­βε ρόλο «ψευ­το­εν­νια­ριού», ωστό­σο η εικό­να της Ελλά­δας μεσο­ε­πι­θε­τι­κά δεν βελτιώθηκε.

Στο 67’ ο διαι­τη­τής Ρούμ­σας «χαρί­στη­κε» σε πολύ σκλη­ρό μαρ­κά­ρι­σμα του Καν­κά­βα πάνω στον Μπα­κα­σέ­τα, μολο­νό­τι έπε­σε πάνω του με τα δύο πόδια, δεί­χνο­ντάς του μόνο την κίτρι­νη, αντί για κόκ­κι­νη κάρτα.

Στο 88’ ο Τζό­λης έκα­νε πολύ ωραία ατο­μι­κή ενέρ­γεια από τα αρι­στε­ρά πλα­σά­ρο­ντας άουτ, όμως ο διαι­τη­τής αμέ­σως μετά με υπό­δει­ξη του VAR «γύρι­σε» τη φάση πίσω και υπέ­δει­ξε πέναλ­τι σε χέρι του Γκλορ­μπε­λί­τζε από κεφα­λιά του Μαυ­ρο­πά­νου, λίγα δευ­τε­ρό­λε­πτα νωρίτερα.

Ο Τάσος Μπα­κα­σέ­τας ανέ­λα­βε την εκτέ­λε­ση και δεν λάθε­ψε, κάνο­ντας το 1–0 για την Ελλά­δα με το 5ο του τέρ­μα με τη «γαλα­νό­λευ­κη» φανέ­λα. Στις καθυ­στε­ρή­σεις, η οξυ­δέρ­κεια του Δημή­τρη Πέλ­κα που έκλε­ψε την μπά­λα έξω απ’ την περιο­χή των Γεωρ­για­νών, οδή­γη­σε στο 2–0 για την Ελλά­δα, μετά το εξαι­ρε­τι­κό πλα­σέ του Έλλη­να μεσο­ε­πι­θε­τι­κού που «κρέ­μα­σε» τον Λόρια.

Διαι­τη­τής: Ντο­νά­τας Ρούμ­σας (Λιθουα­νία)

Κίτρι­νες: Καν­κά­βα, Αμπουρ­τζά­νια, Γκλορ­μπε­λί­τζε — Σιώ­πης, Τζα­βέλ­λας, Ανδρού­τσος, Μπακασέτας

Οι συν­θέ­σεις των ομάδων:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακα­μπά­τζε, Κοτσο­λά­βα, Ντβά­λι, Γκλορ­μπε­λί­τζε, Καν­κά­βα, Αμπουρ­τζά­νια (90’+2’ Ντα­βι­τα­σβί­λι), Λομπα­νί­τζε (90’+2’ Κβι­λι­τάια), Τσακ­βε­ντά­τζε (60’ Γκβί­λια), Κβα­ρα­τσκέ­λια, Μικε­τάν­τζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον φαν’τ’ Σιπ): Βλα­χο­δή­μος, Χατζη­διά­κος, Μαυ­ρο­πά­νος, Τζα­βέλ­λας, Ανδρού­τσος, Σιώ­πης (85’ Μάντα­λος), Μπου­χα­λά­κης, Τσι­μί­κας, Μπα­κα­σέ­τας, Μασού­ρας (78’ Τζό­λης), Παυ­λί­δης (46’ Πέλκας).

*Ο Γιώρ­γος Τζα­βέλ­λας συμπλή­ρω­σε κάρ­τες και θα απου­σιά­σει από τον αγώ­να της Τρί­της (12/10) με τη Σου­η­δία στο «Friends Arena» της Στοκ­χόλ­μης για την 8η αγω­νι­στι­κή των προκριματικών.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο