Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνα-ΗΠΑ: Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Πέντε σημα­ντι­κές κινε­ζι­κές εται­ρεί­ες εισηγ­μέ­νες στις ΗΠΑ ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα πως απο­σύ­ρο­νται από το Χρη­μα­τι­στή­ριο της Νέας Υόρ­κης, καθώς βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο των αμε­ρι­κα­νι­κών ρυθ­μι­στι­κών αρχών, στο πλαί­σιο του ευρύ­τε­ρου αντα­γω­νι­σμού ανά­με­σα στις δύο μεγα­λύ­τε­ρες καπι­τα­λι­στι­κές οικο­νο­μί­ες του πλανήτη.

Οι εται­ρεί­ες της ηπει­ρω­τι­κής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ δεν υπο­βάλ­λουν τις οικο­νο­μι­κές κατα­στά­σεις τους στους ελεγ­κτές που είναι πιστο­ποι­η­μέ­νοι από τις αμε­ρι­κα­νι­κές αρχές.

Ωστό­σο, ένας νόμος που ψηφί­στη­κε το 2020 από το αμε­ρι­κα­νι­κό Κογκρέ­σο υπο­χρε­ώ­νει κάθε εται­ρεία που είναι εισηγ­μέ­νη στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες να προ­χω­ρεί στην επι­κύ­ρω­ση των λογα­ρια­σμών της από γρα­φείο πιστο­ποι­η­μέ­νο από τον ανε­ξάρ­τη­το λογι­στι­κό οργα­νι­σμό PCAOB.

Σε περί­πτω­ση μη συμ­μόρ­φω­σης με τη νομο­θε­σία, οι επι­χει­ρή­σεις κιν­δυ­νεύ­ουν να δια­γρα­φούν από το 2024.

Σ’ αυτό το πλαί­σιο, οι μεγά­λες πετρε­λαϊ­κές εται­ρεί­ες Sinopec και PetroChina ανέ­φε­ραν σήμε­ρα με χωρι­στές ανα­κοι­νώ­σεις τους πως «απο­σύ­ρο­νται εθε­λου­σί­ως» από το Χρη­μα­τι­στή­ριο της Νέας Υόρ­κης, στο οποίο είναι εισηγμένες.

Η μεγά­λη ασφα­λι­στι­κή εται­ρεία China Life Insurance, ο κινε­ζι­κός γίγα­ντας του αλου­μι­νί­ου Chalco, καθώς και μια θυγα­τρι­κή της Sinopec με έδρα τη Σαν­γκάη ανα­κοί­νω­σαν παρό­μοια διαβήματα.

Όλες επι­κα­λού­νται τα κόστη που απαι­τού­νται για να συνε­χί­σουν να είναι εισηγ­μέ­νες στις ΗΠΑ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο