Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνα: Κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας

Η Κίνα δεν κατέ­γρα­ψε κανέ­να νέο κρού­σμα του νέου κορω­νοϊ­ού το τελευ­ταίο 24ωρο, για πρώ­τη φορά από τότε που η χώρα ξεκί­νη­σε να δημο­σιεύ­ει στοι­χεία για την επι­δη­μία τον Ιανουάριο.

Η ασθέ­νεια εμφα­νί­στη­κε στα τέλη του 2019 στην πόλη Γου­χάν, στην κεντρι­κή Κίνα, αλλά η μετά­δο­ση της έχει στα­μα­τή­σει ουσια­στι­κά στη χώρα. Ο τελευ­ταί­ος απο­λο­γι­σμός κάνει λόγο για σχε­δόν 83.000 περι­πτώ­σεις μόλυν­σης, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων 4.634 θανατηφόρων.

Η παν­δη­μία έχει εξα­πλω­θεί στον πλα­νή­τη, μολύ­νο­ντας περισ­σό­τε­ρους από 5 εκα­τομ­μύ­ρια ανθρώ­πους, και προ­κα­λώ­ντας το θάνα­το σε περί­που 340.000.

“Πετύχαμε μια στρατηγική επιτυχία”

«Πετύ­χα­με μια σημα­ντι­κή στρα­τη­γι­κή επι­τυ­χία στην απά­ντη­σή μας στην Covid-19», δήλω­σε χθες ο Κινέ­ζος πρω­θυ­πουρ­γός Κινέ­ζος πρω­θυ­πουρ­γός Λι Κετσιάνγκ κατά την έναρ­ξη της ετή­σιας συνέ­λευ­σης του Εθνι­κού Λαϊ­κού Κογκρέ­σου. Μπρο­στά από 3.000 βου­λευ­τές που φορού­σαν μάσκες, ο Λι ωστό­σο τόνι­σε «τη γιγά­ντια απο­στο­λή» που παρα­μέ­νει να εκπληρωθεί.

Η αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση Τραμπ κατη­γο­ρεί τις κινε­ζι­κές αρχές ότι καθυ­στέ­ρη­σαν να ενη­με­ρώ­σουν τον κόσμο για την παν­δη­μία απο­κρύ­πτο­ντας το μέγε­θος αυτής.

Το Πεκί­νο αρνεί­ται σθε­να­ρά τις κατη­γο­ρί­ες, ισχυ­ρι­ζό­με­νο ότι κοι­νο­ποιού­σε τις πλη­ρο­φο­ρί­ες για την επι­δη­μία στον Παγκό­σμιο Οργα­νι­σμό Υγεί­ας (ΠΟΥ) και άλλες χώρες εγκαίρως.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο