Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ): Τίμησαν τους νεκρούς των Ιμίων

Στε­φά­νι στο μνη­μείο των πεσό­ντων, που βρί­σκε­ται στη συμ­βο­λή της λεω­φό­ρου Β. Σοφί­ας και των οδών Ρηγίλ­λης και Μου­ρού­ζη, κατέ­θε­σαν νωρί­τε­ρα, σήμε­ρα, η Κίνη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να (ΚΕΘΑ), η Πανελ­λα­δι­κή Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Στρα­τιω­τι­κών (ΠΟΕΣ), ο Πανελ­λή­νιος Σύλ­λο­γος Οικο­γε­νειών Πεσό­ντων Αερο­πό­ρων, η Κίνη­ση Απο­στρά­των Αστυ­νο­μι­κών, η ΠΕΑΠΣ, και η ΑΝΕΑΕΔ.

Στην εκφώ­νη­σή του, εκ μέρους της ΚΕΘΑ ο Μάλα­μας Τσαρ­δά­κης, πλω­τάρ­χης ΠΝ ε.α. σημείωσε:

«Η Κίνη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να τιμά και φέτος τους νεκρούς των Ιμί­ων με την ευκαι­ρία της θλι­βε­ρής επε­τεί­ου της απώ­λειας τους:

- Αντι­ναύ­αρ­χο Χ. Καρα­θα­νά­ση, 34 ετών, κυβερνήτη.

- Αντι­ναύ­αρ­χο Π. Βλα­χά­κο, 31 ετών, συγκυ­βερ­νή­τη και

- Πλοί­αρ­χο Ε. Για­λο­ψό, 29 ετών, χει­ρι­στή συσκευών,

καθώς και όλους όσοι μέχρι σήμε­ρα δώσα­νε τη ζωή τους ασκώ­ντας τα καθή­κο­ντά τους για την προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών μας δικαιω­μά­των στο Αιγαίο.

Έχουν περά­σει 26 χρό­νια από τη νύχτα της 31ης Ιανουα­ρί­ου του 1996. Τη ζοφε­ρή εκεί­νη νύκτα που έλα­βαν χώρα τα θλι­βε­ρά γεγο­νό­τα στις βρα­χο­νη­σί­δες των Ιμί­ων, που έμει­νε χαραγ­μέ­νη στην Ιστο­ρία και τιμού­με όλοι εμείς σήμε­ρα. Η τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα συνε­χώς αυξά­νε­ται, με αμφι­σβή­τη­ση των συνό­ρων και των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της πατρί­δας μας, ταυ­τό­χρο­να απει­λεί με κήρυ­ξη πολέ­μου (casus belli) σε τυχόν επέ­κτα­ση των χωρι­κών υδά­των στα 12 ν.μ.

Αυτή η πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων δεν εξα­σφα­λί­ζει την ειρή­νη στην περιο­χή μας και δεν προ­σφέ­ρει καμία εγγύ­η­ση για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με στό­χο να κρα­τή­σουν την Τουρ­κία μακριά από την επιρ­ροή της Ρωσί­ας, ουσια­στι­κά ενι­σχύ­ουν τις τουρ­κι­κές επιδιώξεις.

Η κυβέρ­νη­ση της χώρας, όπως και όλες οι προη­γού­με­νες, εμπλέ­κει όλο και πιο βαθιά τον ελλη­νι­κό λαό σε επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και παζά­ρια στην περιο­χή, μετα­τρέ­πο­ντας την πατρί­δα μας σε μια απέ­ρα­ντη αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, ενώ στέλ­νει στρα­τιω­τι­κές μονά­δες σε επι­χει­ρή­σεις εκτός συνό­ρων και δαπα­νά για το σκο­πό αυτό τερά­στια ποσά σε εξοπλισμούς.

Την ίδια στιγ­μή η θηλιά σφίγ­γει ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο για τον ελλη­νι­κό λαό σε κρί­σι­μους τομείς, όπως είναι η Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση και η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των επι­κου­ρι­κών ταμείων.

Η χρη­μα­το­δό­τη­ση των Μετο­χι­κών Ταμεί­ων των ΕΔ προ­έρ­χε­ται απο­κλει­στι­κά από εμάς τους ίδιους, με μεγά­λες περι­κο­πές στις ήδη πετσο­κομ­μέ­νες παρο­χές των συντα­ξιού­χων συνα­δέλ­φων, αλλά και μεγα­λύ­τε­ρη οικο­νο­μι­κή επι­βά­ρυν­ση των εν ενερ­γεία συνα­δέλ­φων μέσω νέων αυξή­σε­ων των εισφορών.

Η Παι­δεία με τα στοι­βαγ­μέ­να τμή­μα­τα των 25 παι­διών ανά τάξη και με ελλεί­ψεις παι­δα­γω­γών και η Υγεία με το επι­στέ­γα­σμα της παν­δη­μί­ας και τους χιλιά­δες νεκρούς και το προ­σω­πι­κό σε όρια κατάρρευσης.

Με τη δια­χρο­νι­κή αυτή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων, καμιά εγγύ­η­ση για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας δεν εξα­σφα­λί­ζε­ται στην πράξη.

Τιμώ­ντας τη θυσία των συνα­δέλ­φων μας, έχου­με καθή­κον να αγω­νι­στού­με για έναν κόσμο, για μια ζωή με αξιο­πρέ­πεια, τώρα και στο μέλλον».

902.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο