Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καίνε, πνίγουν, μας… αυτοκτονούν. Να τους εξαφανίσουμε!

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Το δάσος της Κινέτ­τας εξα­φα­νί­στη­κε. Άνοι­ξε ο δρό­μος για τα ιδιω­τι­κά ορυ­χεία βωξί­τη. Στά­χτη το Μάτι. Μύρι­σε καμέ­νη σάρ­κα. Μισή ώρα από το κέντρο της Αθή­νας δεκά­δες απαν­θρα­κω­μέ­να πτώ­μα­τα γονιών και παιδιών.

Η Μάν­δρα πνί­γη­κε. Κανέ­να κον­δύ­λι μέχρι σήμε­ρα για αντι­πλημ­μυ­ρι­κή, αντι­πυ­ρι­κή, αντι­σει­σμι­κή προ­στα­σία. Αντι­θέ­τως, έδω­σε η περι­φε­ρειάρ­χης κλό­ουν 150 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ από τα κον­δύ­λια της Περι­φέ­ρειας, για την δια­μόρ­φω­ση του περι­βάλ­λο­ντος χώρου του Ιδρύ­μα­τος Νιάρχου.

Καμία υπο­δο­μή, κανέ­να σχέ­διο ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας της ανθρώ­πι­νης ζωής. Όχι, ρε αλή­τες. Δεν είναι φυσι­κές κατα­στρο­φές. Ούτε πρό­κει­ται για «ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να». Σε «ασύμ­με­τρη απει­λή» ανα­φέρ­θη­κε ο δου­λι­κός Χατζηα­βά­της. Απει­λή ταξι­κή είστε εσείς. Ακραί­οι κι ανάλ­γη­τοι είστε εσείς. Ακραία κι «αφύ­σι­κη» είναι η απά­θεια των θυσια­ζό­με­νων, των θυμά­των στο κέρ­δος και στην εγκλη­μα­τι­κή αδια­φο­ρία σας. Μαζι­κή δολο­φο­νία εκ προ­με­λέ­της δια­πράτ­τε­τε, άθλια δου­λι­κά της αστι­κής τάξης. Λίγη «εκπαί­δευ­ση» ακό­μη και θα χωνό­μα­στε αυτό­βου­λα σε στά­δια, όπου θα μας απο­κε­φα­λί­ζε­τε με την ησυ­χία σας.

Αν δεν προ­λά­βου­με εμείς…

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο