Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καθημερινή-Κασιμάτης: Από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο

Περί­ερ­γη αντί­λη­ψη για το τι σημαί­νει «χιού­μορ» φαί­νε­ται πως έχουν στην εφη­με­ρί­δα «Καθη­με­ρι­νή». Ένα τέτοιο — υπο­τι­θέ­με­νο — «αστειά­κι» επι­χεί­ρη­σε να κάνει ο αρθρο­γρά­φος της εφη­με­ρί­δας Στέ­φα­νος Κασι­μά­της σχο­λιά­ζο­ντας την εμφά­νι­ση του βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώρ­γου Κατρούγκαλου. 

Σχο­λιά­ζο­ντας μια φωτο­γρα­φία του Γ. Κατρού­γκα­λου στο βήμα της Βου­λής, ο Κασι­μά­της έγρα­ψε την εξής αθλιότητα:

«Ω, οι μπού­κλες! Πού πήγαν οι αση­μέ­νιοι βόστρυ­χοι; Αυτοί που κάπο­τε (μόλις πριν από έναν χρό­νο) σκί­α­ζαν το πλα­τύ μέτω­πο του Κατρού­γκα­λου! Νομί­ζω, μπουλ­ντό­ζα πρέ­πει να οδη­γού­σε ο παν­δα­μά­τωρ όταν πέρα­σε, ίσως ήταν και λίγο μεθυ­σμέ­νος. Ας κατα­γρα­φεί, παρα­κα­λώ, η θλι­βε­ρή απώ­λεια ως ακό­μη ένα από τα εγκλή­μα­τα της Δεξιάς…».

Εκ των υστέ­ρων, ο Κασι­μά­της ενη­με­ρώ­θη­κε ότι ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώ­ην υπουρ­γός αντι­με­τω­πί­ζει σοβα­ρό πρό­βλη­μα υγεί­ας και έσπευ­σε να… ζητή­σει συγνώ­μη. Επι­χει­ρώ­ντας να ανα­σκευά­σει το άθλιο σχό­λιο του, ο αρθρο­γρά­φος της «Καθη­με­ρι­νής» έγραψε: 

«Στη φωτο­γρα­φία της Παρα­σκευ­ής διέ­πρα­ξα ένα σοβα­ρό λάθος, εξαι­τί­ας της αφέ­λειάς μου. Χρω­στώ, ως εκ τού­του,  μια συγ­γνώ­μη τόσο στον ίδιο τον Γιώρ­γο Κατρού­γκα­λο όσο και στους ανα­γνώ­στες, καθώς δεν εγνώ­ρι­ζα (και ούτε μπο­ρού­σα να υπο­θέ­σω, εξ ου και η αφέ­λεια) ότι η απώ­λεια των μαλ­λιών του πρώ­ην υπουρ­γού οφεί­λε­ται σε θερα­πεία στην οποία υπο­βλή­θη­κε στις αρχές του μηνός για την αντι­με­τώ­πι­ση ενός προ­βλή­μα­τος υγεί­ας. Πλη­ρο­φο­ρού­μαι μάλι­στα ότι οι για­τροί του είχαν συστή­σει να παρα­μεί­νει οικου­ρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμ­βρί­ου, αλλά στον ίδιο επι­κρά­τη­σε το αίσθη­μα της υπο­χρέ­ω­σης να παρα­στεί στη Βου­λή, δεδο­μέ­νου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισ­σεύ­ουν οι ειδι­κοί περί τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά. Του εύχο­μαι ολο­ψύ­χως καλή δύνα­μη και καλή ανάρ­ρω­ση. Να επα­νέλ­θει γερός και δυνα­τός», ανέ­φε­ρε ο αρθρογράφος.

Συγνώ­μη για την χυδαιό­τη­τα του Κασι­μά­τη ζήτη­σε και η εφη­με­ρί­δα «Καθη­με­ρι­νή». 

Δεν είναι άλλω­στε η πρώ­τη φορά που ο — γνω­στός και μη εξαι­ρε­τέ­ος αντι­κομ­μου­νι­στής — Στ. Κασι­μά­της και η «ναυαρ­χί­δα» της Δεξιάς προ­βαί­νει σε τέτοιου είδους ανή­θι­κες επι­θέ­σεις με πρό­σχη­μα το «χιού­μορ», βγαί­νο­ντας εκ των υστέ­ρων να ζητή­σει συγνώ­μη. Το έχει πρά­ξει αρκε­τές φορές κατά το παρελθόν. 

Αλλά, όπως λέει ο λαός μας, από τότε που βγή­κε η συγνώ­μη χάθη­κε το φιλότιμο. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο