Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Καθημερινή»: Με fake news επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα απαγορεύσεων ενόψει Πολυτεχνείου

Να προ­ε­τοι­μά­σει το κλί­μα για την απα­γό­ρευ­ση των εκδη­λώ­σε­ων για το Πολυ­τε­χνείο επι­χει­ρεί η φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κή «Καθη­με­ρι­νή» με σημε­ρι­νό άρθρο που φέρει τον τίτλο «Κλει­στά τα ιστο­ρι­κά κτί­ρια του Πολυ­τε­χνεί­ου ενό­ψει της επετείου».

Η εφη­με­ρί­δα ανα­φέ­ρε­ται στην από­φα­ση της πρυ­τα­νεί­ας του ΕΜΠ να κλει­δω­θούν τα ιστο­ρι­κά κτί­ρια της οδού Πατη­σί­ων από χθες το από­γευ­μα, ενώ επι­ση­μαί­νει ότι η εντο­λή της ηγε­σί­ας προς τη ΓΑΔΑ είναι να μην επι­τρα­πεί πορεία και να απο­τρα­πεί κάθε από­πει­ρα εισό­δου στο Πολυτεχνείο.

Αυτό που κάνει όμως ιδιαί­τε­ρη εντύ­πω­ση είναι η «είδη­ση» ότι ο εορ­τα­σμός από τον Σύν­δε­σμο Φυλα­κι­σθέ­ντων Εξο­ρι­σθέ­ντων Αντι­στα­σια­κών 1967–1974 (ΣΦΕΑ) θα γίνει δια­δι­κτυα­κά. Αυτά λένε «οι πλη­ρο­φο­ρί­ες της Καθημερινής».

kathimerini sfea

Ωστό­σο, σύμ­φω­να με δικές μας πλη­ρο­φο­ρί­ες, αλλά και την ίδια την ανα­κοί­νω­ση του Συν­δέ­σμου πριν δύο ημέ­ρες, ο ΣΦΕΑ απευ­θύ­νει κάλε­σμα συμ­με­το­χής στην πορεία του Πολυ­τε­χνεί­ου με όλα τα μέτρα προστασίας.

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στην πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία, τηρώ­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, ώστε να τιμη­θεί η 47η Επέ­τειος της Εξέ­γερ­σης του Νοέμ­βρη του 1973, απευ­θύ­νει ο Σύν­δε­σμος Φυλα­κι­σθέ­ντων και Εξο­ρι­σθέ­ντων Αντι­στα­σια­κών 1967 — 1974 (ΣΦΕΑ). «Να τιμή­σουν τους νέους και τους εργα­ζό­με­νους που ξεπερ­νώ­ντας το φόβο και αψη­φώ­ντας την τρο­μο­κρα­τία, την αστυ­νο­μι­κή βία και κατα­στο­λή, όρθω­σαν το ανά­στη­μά τους στα όργα­να της στρα­τιω­τι­κής Χού­ντας, παλεύ­ο­ντας για την Ελευ­θε­ρία τους, για μόρ­φω­ση, ψωμί, δου­λειά, για να ξημε­ρώ­σουν καλύ­τε­ρες μέρες για το λαό και τον τόπο μας» ανα­φέ­ρει χαρακτηριστικά.

«Δε θα απο­δε­χτού­με, στο όνο­μα του “Lockdown” για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, τη σιω­πή, την αδρά­νεια, τον εφη­συ­χα­σμό, όταν η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ξεδι­πλώ­νει το σύνο­λο της αντι­λαϊ­κής της πολι­τι­κής. Όταν βλέ­πει την παν­δη­μία ως ευκαι­ρία, για να προ­χω­ρή­σει τα δικά της βάρ­βα­ρα αντι­λαϊ­κά σχέ­δια. Να επα­να­φέ­ρει, με άλλο όνο­μα και μορ­φή, το “Σπου­δα­στι­κό της Ασφά­λειας”. Όταν αξιο­ποιώ­ντας την προ­βο­κα­τό­ρι­κη δρά­ση γνω­στών περι­θω­ρια­κών ομά­δων, συκο­φα­ντεί τους φοι­τη­τές, τα συλ­λο­γι­κά τους όργα­να και τους αγώ­νες τους. Όταν επι­χει­ρεί έναν νέο γύρο κατα­στο­λής, με μέτρα που είχε έτοι­μα από και­ρό: Πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, κάρ­τες εισό­δου, κλει­στό κύκλω­μα παρα­κο­λού­θη­σης κ.ά. Όταν σχε­διά­ζει να “βάλει χέρι” στο δικαί­ω­μα των φοι­τη­τών να οργα­νώ­νουν τη συλ­λο­γι­κή τους πάλη, στους συλ­λό­γους και τις λει­τουρ­γί­ες τους» υπο­γραμ­μί­ζει μετα­ξύ άλλων.

Γι’ αυτό και καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία «να δώσουν, με τη συμ­με­το­χή τους, συνο­λι­κή απά­ντη­ση στην ασκού­με­νη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, στη λιτό­τη­τα, τον αυταρ­χι­σμό, τη διά­λυ­ση των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, στα εμπό­δια άσκη­σης των συν­δι­κα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, που είναι μέτρα θωρά­κι­σης της κερ­δο­φο­ρί­ας του κεφα­λαί­ου, στα νέα εμπό­δια που ορθώ­νο­νται στη μόρ­φω­ση των παι­διών των λαϊ­κών στρω­μά­των, στην παρα­βί­α­ση του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου, στην έντα­ση της αστυ­νό­μευ­σης και της κατα­στο­λής των φοι­τη­τι­κών και λαϊ­κών αγώνων».

Παράλ­λη­λα τονί­ζει πως «η προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού από τον κορο­νο­ϊό, δεν προ­α­σπί­ζε­ται με την “ατο­μι­κή ευθύ­νη”, τα “lockdown” και την εγκα­τά­λει­ψη του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας» και πως απαι­τεί­ται αλλα­γή πολιτικής.

Ανα­φέ­ρε­ται στη δίκη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής αλλά και στην εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση στο Αιγαίο και την Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο που έχει δημιουρ­γη­θεί από τους αντα­γω­νι­σμούς μεγά­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών κέντρων και χωρών στην περιο­χή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα) και κατα­λή­γει τονί­ζο­ντας πως «το σύν­θη­μα του Πολυ­τε­χνεί­ου “Ψωμί — Παι­δεία — Ελευ­θε­ρία, ΕΞΩ οι ΗΠΑ — ΕΞΩ το ΝΑΤΟ”, παρα­μέ­νει επί­και­ρο 47 χρό­νια μετά

Απο που λαμ­βά­νει, άρα­γε, τις «πλη­ρο­φο­ρί­ες» της η Καθη­με­ρι­νή και τι σκο­πούς εξυπηρετούν;

Το εύλο­γο συμπέ­ρα­σμα είναι ότι θέλουν να δημιουρ­γή­σουν απο τώρα κλί­μα φόβου και τρο­μο­κρα­τί­ας, να παρα­πλη­ρο­φο­ρή­σουν το λαό και τη νεο­λαία, να επι­βάλ­λουν απα­γο­ρεύ­σεις όπου θέλουν, όπως θέλουν, όπο­τε θέλουν. Και σε αυτό, πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο έχει ο αστι­κός Τύπος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο