Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Στην επι­βο­λή lockdown σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και Σέρ­ρες σε μια προ­σπά­θεια να ανα­χαι­τί­σει την παν­δη­μία. Την από­φα­ση του πρω­θυ­πουρ­γού, που ήρθε μετά από εισή­γη­ση του υπουρ­γού Υγεί­ας, ανα­κοί­νω­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας.

Στις δύο αυτές περι­φε­ρεια­κές ενό­τη­τες το lockdown ξεκι­νά­ει από αύριο τα ξημε­ρώ­μα­τα και θα διαρ­κέ­σει 14 ημέ­ρες και προβλέπεται:

– Κυκλο­φο­ρία με απο­στο­λή SMS με τη δια­δι­κα­σία που ακο­λου­θή­θη­κε και την άνοιξη

– Από τις 9 το βρά­δυ έως τις 5 το πρωί οι μετα­κι­νή­σεις θα επι­τρέ­πο­νται μόνο για λόγους εργα­σί­ας ή υγείας.

– Στα­μα­τά το λιανεμπόριο

– Κλεί­σι­μο όλης της εστίασης

– Ανα­στο­λή των πτή­σε­ων από και προς το αερο­δρό­μιο «Μακε­δο­νία»

Ανοιχτά σχολεία

Παράλ­λη­λα, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος ενη­μέ­ρω­σε ότι μετά από αυτή την εξέ­λι­ξη ο υγειο­νο­μι­κός χάρ­της δια­μορ­φώ­νε­ται σε τρεις ζώνες, καθώς από αύριο θα υπάρ­χει και η γκρι ζώνη που θα περι­λαμ­βά­νει τις περιο­χές σε lockdown.

Τέλος, ενη­μέ­ρω­σε ότι από αύριο στο «κόκ­κι­νο» μπαί­νει και η περιο­χή της Μαγνησίας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τα κρού­σμα­τα τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες παρου­σιά­ζουν ραγδαία αύξη­ση με την Κυρια­κή να κατα­γρά­φο­νται 449, το Σάβ­βα­το 839 (αριθ­μός ρεκόρ από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας) και την Παρα­σκευή 530.

Η προ­σπά­θεια για μέτρα στο και πέντε απο­τε­λούν ομο­λο­γία ήττας των πολι­τι­κών υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης των συστη­μά­των Υγεί­ας και ομο­λο­γία της ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας των μέτρων­που λαμ­βά­νο­νται και δεν αγγί­ζουν τις εστί­ες μετά­δο­σης του ιού (μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, εργα­σια­κοί χώροι κλπ).

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο