Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-03-2021

Στη δυτι­κή, κεντρι­κή και βόρεια χώρα προ­βλέ­πο­νται κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να από νωρίς το από­γευ­μα στα­δια­κά θα εξασθενήσουν.
Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές, οι οποί­ες από το από­γευ­μα στη νοτιο­α­να­το­λι­κή νησιω­τι­κή χώρα θα ενταθούν.
Χιό­νια θα πέσουν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά καθώς και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές της βορειο­δυ­τι­κής χώρας.
Ευνο­εί­ται η μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης στα ανατολικά.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα βόρεια ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ που από το από­γευ­μα και από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα δυτι­κά και τα νότια.
Κατά τόπους παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες στα βορειοδυτικά.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές, στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες κατά δια­στή­μα­τα θα είναι ισχυ­ρές. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, καθώς και στα ημιο­ρει­νά της δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, οι οποί­ες τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά περιό­δους πυκνές. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα εξα­σθε­νή­σουν και θα περιο­ρι­στούν στα ανατολικά.
Άνε­μοι: Αρχι­κά ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ με γρή­γο­ρη εξα­σθέ­νη­ση. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 01 έως 10 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να κατά τόπους θα είναι έντο­να. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, καθώς και στα ημιο­ρει­νά της Ηπεί­ρου οι οποί­ες τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά περιό­δους πυκνές. Από νωρίς το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ. Από νωρίς το από­γευ­μα και από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 16 και στα βόρεια από 04 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Στη Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες νεφώ­σεις με βρο­χές, σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια, κατά δια­στή­μα­τα ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα στα­δια­κά θα εξασθενήσουν.
Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.
Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά κυρί­ως της Θεσ­σα­λί­ας και της Στερεάς.
Άνε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στα νότια τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Από αργά το από­γευ­μα και από τα βόρεια βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 5 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 18 και στα βόρεια έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες. Από το μεση­μέ­ρι και από τα νότια οι νεφώ­σεις θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μπο­φόρ. Τη νύχτα θα στρα­φούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 19 και στην Κρή­τη έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με πρό­σκαι­ρες βρο­χές. Από το βρά­δυ οι βρο­χές θα εντα­θούν και τη νύχτα θα εκδη­λω­θούν μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.
Άνε­μοι: Αρχι­κά στα βόρεια ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 με γρή­γο­ρη εξα­σθέ­νη­ση και στα υπό­λοι­πα νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία στα νότια θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μπο­φόρ και το βρά­δυ στα βόρεια θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κούς με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 20 και στα βόρεια έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βροχές.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κατά δια­στή­μα­τα ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να από αργά το από­γευ­μα θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και το βρά­δυ τοπι­κά 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 10 βαθ­μούς Κελσίου.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο