Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2021 

Κακο­και­ρία σε όλη τη χώρα με βρο­χές, χιό­νια στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά, καθώς και σε πεδι­νές περιο­χές της κεντρι­κής και βόρειας χώρας οι οποί­ες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και πρό­σκαι­ρα στη Θεσσαλία.
Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στις νότιες θαλάσ­σιες και παρα­θα­λάσ­σιες περιο­χές οι οποί­ες θα είναι κατά πρό­σκαι­ρα ισχυρές.
Βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων στα βορειο­δυ­τι­κά από το απόγευμα.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθ­μιαία 6 με 7 μπο­φόρ. Στα ανα­το­λι­κά βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και πρό­σκαι­ρα στα νότια πελά­γη μέχρι το μεση­μέ­ρι ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί σε χαμη­λά επίπεδα.
Παγε­τός θα σημειω­θεί στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις βρα­δι­νές ώρες. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία ο παγε­τός θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρός και ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία νεφώ­σεις με χιο­νο­πτώ­σεις που το από­γευ­μα από τα δυτι­κά θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ ο και­ρός στη δυτι­κή Μακε­δο­νία θα βελ­τιω­θεί. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις μετά το μεσημέρι.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και από το από­γευ­μα στα θαλάσ­σια τοπι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον 1) έως 05 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑10 (μεί­ον 10) έως ‑02 (μεί­ον 2) βαθ­μούς Κελ­σί­ου, θα σημειω­θεί ολι­κός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Στα βόρεια νεφώ­σεις με βρο­χή ή χιο­νό­νε­ρο και στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά χιο­νο­πτώ­σεις. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Στα νότια νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, ενώ χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά της Πελο­πον­νή­σου πρό­σκαι­ρα πυκνές τις πρω­ι­νές ώρες. Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων από τις βρα­δι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και από το από­γευ­μα στο Ιόνιο τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Στα νότια από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 5 με 6 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων και στα­δια­κά ενισχυόμενοι.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 10 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στην Ήπει­ρο από ‑04 (μεί­ον 4) μέχρι 05 βαθ­μοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Στη Θεσ­σα­λία, τα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και της Εύβοιας νεφώ­σεις με χιο­νο­πτώ­σεις και σε πεδι­νές περιο­χές κατά δια­στή­μα­τα πυκνές μέχρι το μεση­μέ­ρι, και εκ νέου από το βρά­δυ στην Εύβοια
Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο, χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά καθώς και σε περιο­χές με υψό­με­τρο πάνω από 400 μέτρα στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα, οι οποί­ες θα είναι πρό­σκαι­ρα πυκνές το μεση­μέ­ρι από τα βόρεια. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στη νότια Πελο­πόν­νη­σο και την περιο­χή των Κυθή­ρων μέχρι το μεση­μέ­ρι, πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές τις πρω­ι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Στα βόρεια ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία βόρειοι τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Στα νότια ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 στρε­φό­με­νοι μετά το μεση­μέ­ρι σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 08 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και γρή­γο­ρα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές μέχρι το μεση­μέ­ρι. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.
Άνε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7, στρε­φό­με­νοι το μεση­μέ­ρι από τα βόρεια σε βόρειους βορειο­α­να­το­λι­κούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 14 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και από το από­γευ­μα στα Δωδε­κά­νη­σα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά των νησιών του βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαίου.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ και βαθ­μιαία έως 7 μπο­φόρ. Στα νότια από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 6 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι το βρά­δυ σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων με την ίδια ένταση..
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια από 03 έως 08 βαθ­μούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νώς μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.
Άνε­μοι: Βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ και πρό­σκαι­ρα τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 09 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χή ή χιο­νό­νε­ρο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά και στα βόρεια σε περιο­χές με υψό­με­τρο πάνω από 300 μέτρα.
Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και από το από­γευ­μα βόρειοι τοπι­κά 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 08 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με χιο­νο­πτώ­σεις με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από τις βρα­δι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Βόρειοι 4 με 5 και από αργά το από­γευ­μα βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 00( μηδέν) έως 04 βαθ­μούς Κελσίου.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο