Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Βροχές, χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 11-03-2021

Βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται σχε­δόν σε όλη την χώρα, πιθα­νώς κατα τόπους ισχυ­ρές στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα. Χιό­νια θα πέσουν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά. Βαθ­μιαία από τα βορειο­δυ­τι­κά τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και έως το βρά­δυ ο και­ρός στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές θα βελτιωθεί.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά στα βόρεια και βαθ­μιαία στα υπό­λοι­πα από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 με 7 και στα πελά­γη τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Το βρά­δυ στα δυτι­κά και τα βόρεια ανα­μέ­νε­ται εξασθένηση.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση. Παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις βρα­δι­νές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες τις πρω­ι­νές ώρες κυρί­ως στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στα ημιο­ρει­νά της δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, καθώς και της Θρά­κης όπου θα είναι πρό­σκαι­ρα πυκνές. Βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να από τα δυτι­κά θα εξα­σθε­νή­σουν, το μεση­μέ­ρι στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και από το από­γευ­μα στις υπό­λοι­πες περιο­χές ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και στα ανα­το­λι­κά βορειο­α­να­το­λι­κοί τις πρω­ι­νές ώρες τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 12 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία κατά τόπους 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές, χιο­νο­πτώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο. Γρή­γο­ρα τα φαι­νό­με­να στα βόρεια θα εξα­σθε­νή­σουν και μέχρι το μεση­μέ­ρι ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το απόγευμα.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 16 και στα βόρεια από 05 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια, αρχι­κά στα βόρεια και βαθ­μιαία και στα υπό­λοι­πα. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά. Από το μεση­μέ­ρι στα βόρεια τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν, το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στα νότια και βαθ­μιαία θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και βαθ­μιαία βορειο­α­να­το­λι­κοί με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το από­γευ­μα. Στα νότια δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 που γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε βόρειους 6 με 7 και από το από­γευ­μα τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στις Κυκλά­δες και γρή­γο­ρα και στην Κρή­τη. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και θα περιο­ρι­στούν στην Κρήτη.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 που βαθ­μιαία έως το μεση­μέ­ρι από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Από το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και προς το από­γευ­μα ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Στα Δωδε­κά­νη­σα νεφώ­σεις με βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Από νωρίς το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και από το μεση­μέ­ρι τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Στα νότια δυτι­κοί 4 με 5, μετά το μεση­μέ­ρι βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και αργό­τε­ρα τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν βρο­χές και προς το μεση­μέ­ρι μεμο­νω­μέ­νες καται­γι­δες. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στα βόρεια και βαθ­μιαία ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5, βαθ­μιαία βόρειοι 5 με 7 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση τη νύχτα.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 14 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές νωρίς το πρωί και ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις στα γύρω ορει­νά. Βελ­τί­ω­ση από το μεσημέρι.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 7 με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 11 βαθ­μούς Κελσίου.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο