Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός Δευτέρα 19/4/2021: Λασποβροχές, καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις

Βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται αύριο σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας, κυρί­ως στα δυτι­κά, στα βόρεια και στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο, με κατά τόπους έντο­να φαι­νό­με­να και ενδε­χο­μέ­νως χαλα­ζο­πτώ­σεις, καθώς επί­σης χιο­νο­πτώ­σεις στα βόρεια ορει­νά, ενώ θα σημειω­θεί υπο­χώ­ρη­ση της αφρι­κα­νι­κής σκό­νης από το απόγευμα.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, τη Δευ­τέ­ρα βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν κυρί­ως σε περιο­χές της Δυτι­κής, Κεντρι­κής και Βόρειας Ελλά­δα και σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Βόρειου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Τα φαι­νό­με­να στα δυτι­κά και βόρεια θα είναι τοπι­κά έντο­να και ενδέ­χε­ται να συνο­δευ­τούν από χαλαζοπτώσεις.

Πρό­σκαι­ρες βρο­χές ή καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν και σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής και νότιας χώρας, των Κυκλά­δων και της Δυτι­κής Κρή­της. Χιό­νια θα πέσουν στα βόρεια ορει­νά. Παράλ­λη­λα, αυξη­μέ­νες θα είναι μέχρι τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης, προσ­δί­δο­ντας στις βρο­χές χαρα­κτή­ρα λασπο­βρο­χών και περιο­ρί­ζο­ντας κατά τόπους την ορατότητα.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 2 έως 16 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 4 έως 19, στην Ήπει­ρο από 5 έως 17 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 5 έως 23, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 7 έως 23 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 9 έως 18, στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 12 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά δυτι­κοί με εντά­σεις έως 7 μπο­φόρ. Αντί­θε­τα στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο οι άνε­μοι αρχι­κά θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–6 μπο­φόρ, αλλά τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα στρα­φούν και εκεί σε δυτι­κούς με εντά­σεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται δια­στή­μα­τα με ήλιο και δια­στή­μα­τα, με αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις, οι οποί­ες ενδέ­χε­ται να δώσουν πρό­σκαι­ρες λασπο­βρο­χές ή καται­γί­δες. Αυξη­μέ­νες θα είναι μέχρι το μεση­μέ­ρι οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές ή καται­γί­δες κατά περιό­δους. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης: «Όλα είναι όπλα»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο