Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-02-2021

Προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές, τις πρω­ι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη, μέχρι και το από­γευ­μα στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία, την ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την Εύβοια και την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, από τις μεσημ­βρι­νές ώρες βαθ­μιαία στην Πελο­πόν­νη­σο, τις Κυκλά­δες, τη βόρεια Κρή­τη και τα νοτιό­τε­ρα τμή­μα­τα του Ιονί­ου. Λίγες παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά ορεινά.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν, στα δυτι­κά ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπι­κά 8 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση, κυρί­ως ως προς τις μέγι­στες τιμές της, η οποία στην κεντρι­κή και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές, τις πρω­ι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη και μέχρι το από­γευ­μα στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία, όπου πιθα­νώς να εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες στα θαλάσ­σια τμή­μα­τα. Λίγες παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 00 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές από τις μεσημ­βρι­νές ώρες, κυρί­ως στη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και στα νοτιό­τε­ρα τμή­μα­τα του Ιονί­ου, όπου τις βρα­δι­νές ώρες πιθα­νώς να εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.
Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 που γρή­γο­ρα θα ενι­σχυ­θούν τοπι­κά σε 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 19 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα από τα βόρεια θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές στην ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την Εύβοια, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7, στα ανα­το­λι­κά και τα νότια τοπι­κά 8 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση στα βόρεια από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές από τις μεσημ­βρι­νές ώρες, κυρί­ως στη βόρεια Κρήτη.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Στα Δωδε­κά­νη­σα γενι­κά αίθριος. Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών βρο­χών τις πρω­ι­νές ώρες στα βορειό­τε­ρα τμήματα.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί και στα νότια βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές μέχρι το από­γευ­μα. Βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές μέχρι το από­γευ­μα, όπου πιθα­νώς να εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες στα θαλάσ­σια τμή­μα­τα και βαθ­μιαία βελτίωση.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ, που από τις μεσημ­βρι­νές ώρες θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο