Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Ξεκινούν από το μεσημέρι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-02-2021 

Στα κεντρι­κά και τα βόρεια βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο, χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά και βαθ­μιαία και σε πεδι­νές περιο­χές, οι οποί­ες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτι­κή και την κεντρι­κή Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία, την κεντρι­κή Στε­ρεά και την Ήπειρο.
Στην υπό­λοι­πη χώρα τοπι­κές βρο­χές και στα δυτι­κά σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες από το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα βορειο­α­να­το­λι­κά βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και από το βρά­δυ τοπι­κά 8 μπο­φόρ με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα.
Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα πνέ­ουν ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 και τοπι­κά 7 στρε­φό­με­νοι στο βόρειο Ιόνιο από το βρά­δυ σε βόρειους τοπι­κά 8 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση, η οποία θα γίνει ιδιαι­τέ­ρως αισθη­τή στα κεντρι­κά και τα βόρεια, όπου οι μέγι­στες τιμές της θα σημειω­θούν στην αρχή της ημέ­ρας. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες στα βόρεια, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Στη Μακε­δο­νία νεφώ­σεις με χιο­νό­νε­ρο και χιο­νο­πτώ­σεις αρχι­κά στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα σημειω­θούν και σε πεδι­νές περιο­χές και θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτι­κή και την κεντρι­κή Μακεδονία.
Στη Θρά­κη αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις κυρί­ως από το από­γευ­μα, οι οποί­ες τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6, στα ανα­το­λι­κά βαθ­μιαία τοπι­κά 7 και από το βρά­δυ 8 μπο­φόρ, με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑04 (μεί­ον 4) έως 05 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία τοπι­κά 5 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές αρχι­κά στα βόρεια και βαθ­μιαία και στα υπό­λοι­πα, ενώ σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στα νησιά του Ιονί­ου, τα παρα­θα­λάσ­σια της Ηπεί­ρου, τη δυτι­κή Στε­ρεά και από το από­γευ­μα στη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στε­ρε­άς, που από το μεση­μέ­ρι θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ το βρά­δυ θα χιο­νί­σει και σε περιο­χές της Ηπεί­ρου με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο, καθώς και στα ορει­νά της δυτι­κής Πελοποννήσου.
Άνε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 και από το από­γευ­μα 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Το βρά­δυ στα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς τοπι­κά 8 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 5 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και βαθ­μιαία στα βόρεια χιο­νό­νε­ρο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν αρχι­κά στα ορει­νά και γρή­γο­ρα στα ημιο­ρει­νά της Θεσ­σα­λί­ας και της κεντρι­κής Στε­ρε­άς, βαθ­μιαία και στα ορει­νά της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και της Εύβοιας και από το βρά­δυ στα ορει­νά της Πελο­πον­νή­σου. Οι χιο­νο­πτώ­σεις θα είναι κατά τόπους πυκνές μετά το μεση­μέ­ρι στη Θεσ­σα­λία και την κεντρι­κή Στερεά.
Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν από αργά τη νύχτα στα νότια.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε ανα­το­λι­κούς βορειο­α­να­το­λι­κούς 6 με 7 μπο­φόρ, με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα. Στα υπό­λοι­πα από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι στα­δια­κά σε βόρειους τοπι­κά έως 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη Θεσ­σα­λία από 00 έως 08 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές, ενώ βαθ­μιαία θα εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως στις Κυκλάδες.
Άνε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα σε νοτιο­δυ­τι­κούς τοπι­κά έως 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Στα Δωδε­κά­νη­σα λίγες νεφώ­σεις που το βρά­δυ θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.
Στα υπό­λοι­πα νεφώ­σεις με βρο­χές από το μεση­μέ­ρι και στα βόρεια βαθ­μιαία χιο­νό­νε­ρο, χιο­νο­πτώ­σεις αρχι­κά στα ορει­νά και από το βρά­δυ και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψόμετρο.
Άνε­μοι: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου 5 με 7 και από το βρά­δυ τοπι­κά 8 μπο­φόρ, με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα.
Στα Δωδε­κά­νη­σα βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα έως 6 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι το βρά­δυ σε νότιους νοτιοδυτικούς.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια από 03 έως 12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές που από το μεση­μέ­ρι θα ενταθούν.
Άνε­μοι: Βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 14 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με χιο­νό­νε­ρο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν αρχι­κά στα γύρω ορει­νά — ημιο­ρει­νά και βαθ­μιαία και σε πεδι­νές περιο­χές. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα ενταθούν.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες τοπι­κά 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον 1) έως 04 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο