Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 21/5/2020: Πέφτει έως και 10 βαθμούς ο υδράργυρος — Αναλυτική πρόγνωση

Και­ρός 21/5/2020: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 

Μετα­βο­λή του και­ρού, με βρο­χές και καται­γί­δες στο Ιόνιο, τα ηπει­ρω­τι­κά και το βρά­δυ στο βόρειο Αιγαίο. Τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία στη Μακε­δο­νία, την Ήπει­ρο, τη Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, τη Στε­ρεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά και θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και πρό­σκαι­ρα από ισχυ­ρούς ανέμους.
Στην υπό­λοι­πη χώρα ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώσεις.
Οι συγκε­ντρώ­σεις αφρι­κα­νι­κής σκό­νης θα περιο­ρι­στούν στην νοτιο­α­να­το­λι­κή νησιω­τι­κή χώρα.
Στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια θα επι­κρα­τή­σουν άνε­μοι βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων που το βρά­δυ στο βόρειο Αιγαίο θα φτά­σουν τοπι­κά τα 7 μπο­φόρ. Στην υπό­λοι­πη χώρα θα πνέ­ουν νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση και θα επα­νέλ­θει σε σχε­δόν κανο­νι­κά για την επο­χή επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στη Μακε­δο­νία θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Από το βρά­δυ στη δυτι­κή Μακε­δο­νία τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5, βαθ­μιαία έως 6 και από το βρά­δυ στα ανα­το­λι­κά βορειο­α­να­το­λι­κοί τοπι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στην Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στε­ρεά θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και στα βορειο­δυ­τι­κά θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μπο­φόρ, που βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μπο­φόρ. Στα νότια δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στα βόρεια καται­γί­δες, οι οποί­ες από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στη Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες και στα­δια­κά στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 στα νότια έως 6 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι και από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους 5 με 6 και τη νύχτα στις Σπο­ρά­δες τοπι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 27 και στα βόρεια έως 24 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 27 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Από το από­γευ­μα στα βόρεια θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από το βρά­δυ σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.
Άνε­μοι: Στα βόρεια μετα­βλη­τοί ασθε­νείς, βαθ­μιαία βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και από το βρά­δυ 6 με 7 μπο­φόρ. Στα υπό­λοι­πα δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 21 έως 27 και στα βόρεια από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Αρχι­κά αίθριος. Βαθ­μιαία θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και τη νύχτα σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μπο­φόρ, από το βρά­δυ θα στρα­φούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και γρή­γο­ρα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες από τις μεσημ­βρι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και αργά το από­γευ­μα 5 έως 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο