Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός Παρασκευή 28/2: Κρύο, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

Βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες στα δυτι­κά, βόρεια και τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες στην υπό­λοι­πη χώρα, σχε­δόν θυελ­λώ­δεις έως θυελ­λώ­δεις ανέ­μους στα πελά­γη, θερ­μο­κρα­σία σε πτώση.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις, παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες στα δυτι­κά, βόρεια και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της Μακε­δο­νί­ας και ενι­σχυ­μέ­νους ανέ­μους στα πελά­γη περι­μέ­νου­με την Παρα­σκευή 28 Φεβρουα­ρί­ου 2020.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 1 έως 13 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα, 5 έως 15 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 6 έως 16 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στην Ήπει­ρο από 4 έως 10 βαθ­μούς), 9 έως 15 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και την Κρή­τη, 7 έως 13 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και έως τους 16 βαθ­μούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι έως ισχυ­ροί 5–6 μπο­φόρ και αργό­τε­ρα σχε­δόν θυελ­λώ­δεις 7 μπο­φόρ, όπου μετά το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς σχε­δόν θυελ­λώ­δεις έως θυελ­λώ­δεις 7–8 μπο­φόρ, ενώ στο υπό­λοι­πο Αιγαίο από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι έως ισχυ­ροί 5–6 μπο­φόρ και τοπι­κά σχε­δόν θυελ­λώ­δεις 7 μπο­φόρ, όπου τις βρα­δι­νές ώρες θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια έντα­ση. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι έως ισχυ­ροί 5–6 μπο­φόρ, όπου από το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις περι­μέ­νου­με την Παρα­σκευή στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 4 έως 15 βαθ­μούς. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ, όπου τις βρα­δι­νές ώρες θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς μέτριους έως ισχυ­ρούς 5–6 μποφόρ.

Λίγες νεφώ­σεις οι οποί­ες βαθ­μιαία θα αυξη­θούν, με τοπι­κές βρο­χές και πρό­σκαι­ρη καται­γί­δα μετά το μεση­μέ­ρι περι­μέ­νου­με την Παρα­σκευή στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 4 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ, όπου μετά το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς μέτριους έως ισχυ­ρούς 5–6 μποφόρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο