Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές την Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 08-10-2020 

Πρό­σκαι­ρη μετα­βο­λή θα παρου­σιά­σει ο και­ρός από τα δυτι­κά και τα βόρεια που θα επη­ρε­ά­σει τις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.
Τα φαι­νό­με­να πιθα­νώς να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά στα δυτι­κά και τα βορειο­α­να­το­λι­κά, από το από­γευ­μα όμως στα δυτι­κά θα εξασθενήσουν.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ, βαθ­μιαία όμως από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν τοπι­κά σε 7 μπο­φόρ, στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειο­δυ­τι­κό Αιγαίο.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση στα κεντρι­κά και βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, όπου πιθα­νώς να είναι πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα στη δυτι­κή και το βρά­δυ στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Αρχι­κά νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα ανα­το­λι­κά 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 6 και στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία τοπι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες, πιθα­νώς κατά τόπους ισχυ­ρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στε­ρεά. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα παρου­σιά­σουν στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση και το βρά­δυ θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ που βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 6 και θα ενι­σχυ­θούν στο Ιόνιο τοπι­κά σε 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 27 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το αργά το απόγευμα.
Άνε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ. Το από­γευ­μα και από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 6 και τοπι­κά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις. Βαθ­μιαία θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από το μεση­μέ­ρι κυρί­ως στις Κυκλά­δες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το βρά­δυ στα δυτικά.
Άνε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 5 με 6 μποφόρ .
Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Στα βόρεια νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νόν πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Στα νότια νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες από το απόγευμα.
Άνε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ και στα νότια από δυτι­κές, με την ίδια ένταση.Το από­γευ­μα στα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 και στα Δωδε­κά­νη­σα τοπι­κά έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με ασθε­νείς βρο­χές που βαθ­μιαία θα εντα­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα εκδη­λω­θούν σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στα βόρεια. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 μπο­φόρ, από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 21 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και γρή­γο­ρα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες . Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων από το μεσημέρι.
Άνε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και από το μεση­μέ­ρι δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και βαθ­μιαια τοπι­κά 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο