Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Στα λευκά και σήμερα όλη η χώρα-Που θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-01-2021

Βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο, στο Αιγαίο καται­γί­δες τοπι­κά ισχυ­ρές, χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά, καθώς και στα κεντρι­κά και βόρεια σε περιο­χές με χαμη­λό υψό­με­τρο. Τα φαι­νό­με­να, στα δυτι­κά και τα βόρεια γρή­γο­ρα θα στα­μα­τή­σουν και στις υπό­λοι­πες περιο­χές από τις μεσημ­βρι­νές ώρες θα εξασθενήσουν.
Από αργά το βρά­δυ και από τα δυτι­κά — νοτιο­δυ­τι­κά προ­βλέ­πε­ται εκ νέου επι­δεί­νω­ση του καιρού.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 με 7 μπο­φόρ και τις πρω­ι­νές ώρες στο νότιο Αιγαίο από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με την ίδια ένταση.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση κυρί­ως στα κεντρι­κά και τα βόρεια.
Παγε­τός θα σημειω­θεί στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρωινές
και βρα­δι­νές ώρες, κατά τόπους ισχυ­ρός στη Μακε­δο­νία και τη Θράκη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες και γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση. Τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις οι οποί­ες βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα πυκνώ­σουν. Τη νύχτα θα σημειω­θούν χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά και βαθ­μιαία και σε πεδι­νές περιο­χές της δυτι­κής και κεντρι­κής Μακεδονίας.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και πρό­σκαι­ρα τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία τοπι­κά 7 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Το βρά­δυ στα ανα­το­λι­κά θα στρα­φούν σε ανα­το­λι­κών διευ­θύν­σε­ων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑04 (μεί­ον 4) έως 04 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες και γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά κυρί­ως της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στε­ρε­άς τις πρω­ι­νές ώρες.
Από αργά το βρά­δυ προ­βλέ­πε­ται εκ νέου επι­δεί­νω­ση με χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά, βρο­χές στα πεδι­νά και τοπι­κά ισχυ­ρές καται­γί­δες στα νησιά του Ιονί­ου και τις παρα­θα­λάσ­σιες περιοχές.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες τοπι­κά 7 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε ανα­το­λι­κών διευ­θύν­σε­ων 4 με 5, στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 10 και στα νότια έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από ‑03 (μεί­ον 3) μέχρι 05 βαθ­μοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές στα βόρεια και γρή­γο­ρα στα υπό­λοι­πα. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν τις πρω­ι­νές ώρες στη Θεσ­σα­λία (400 μέτρα) και μέχρι τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και την Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειο­α­να­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο (800 μέτρα). Πρό­σκαι­ρη βελ­τί­ω­ση το μεση­μέ­ρι από τα βόρεια.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 7 με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Στα νότια αρχι­κά δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 στρε­φό­με­νοι γρή­γο­ρα σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 5 με 7 μπο­φόρ εξα­σθε­νούν από το απόγευμα.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 12 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κυρί­ως στις Κυκλά­δες, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές μέχρι τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Αρχι­κά δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 στρε­φό­με­νοι γρή­γο­ρα και από τα βόρεια σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 6 με 7 εξα­σθε­νούν βαθμιαία.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές στα νησιά του βορεί­ου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου μέχρι το μεση­μέ­ρι και στα Δωδε­κά­νη­σα από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 6 με 7 μπο­φόρ εξα­σθε­νούν από το μεση­μέ­ρι. Στα νότια δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 στρε­φό­με­νοι βαθ­μιαία σε βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές μέχρι το μεσημέρι.
Άνε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ που γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 10 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές τις πρω­ι­νές ώρες και στα βόρεια ορει­νά παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις (πάνω από 800 μέτρα).
Άνε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6, στρε­φό­με­νοι από νωρίς το πρωί σε βόρειους βορειο­α­να­το­λι­κούς 5 με 6 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά έως 7, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 12 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες και γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση. Από τις βρα­δι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και θα σημειω­θούν εκ νέου χιονοπτώσεις.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα τις πρω­ι­νές ώρες βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 04 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο