Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός Τετάρτη 4/12: Χειμώνας με χιόνια, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βρο­χές ανα­μέ­νο­νται την Τετάρ­τη στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας, καθώς και χιό­νια κατά τόπους στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά. Σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας θα σημειω­θεί κυρί­ως στα κεντρι­κά και στα βόρεια, ενώ οι άνε­μοι θα φτά­νουν τα 8 και τοπι­κά τα 9 μπο­φόρ, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, βρο­χές ανα­μέ­νο­νται έως το πρωί αύριο στη δυτι­κή, κεντρι­κή και βόρεια Ελλά­δα και αργό­τε­ρα στη Θεσ­σα­λία, στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα, στην Πελο­πόν­νη­σο, στο κεντρι­κό και νότιο Αιγαίο και στην Κρή­τη. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν ακό­μη και σε περιο­χές χαμη­λού υψο­μέ­τρου της Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης έως το πρωί.

Η θερ­μο­κρα­σία στη δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από ‑4 έως 3 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία από μηδέν έως 8 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 5 έως 10 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 9 έως 14 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 12 έως 15 βαθ­μούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαί­ου από 6 έως 11 βαθ­μούς, στα νησιά του υπό­λοι­που Αιγαί­ου από 9 έως 16 βαθ­μούς (στα Δωδε­κά­νη­σα έως 18 βαθ­μούς) και στην Κρή­τη από 9 έως 20 βαθμούς.

Οι άνε­μοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 6 έως 8 μπο­φόρ με μικρή εξα­σθέ­νη­ση προς το βρά­δυ. Στο κεντρι­κό Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα όμως θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 μπο­φόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ, από το μεση­μέ­ρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 και στα νοτιο­δυ­τι­κά έως 8 με 9 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ, στα­δια­κά όμως θα ενι­σχυ­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 6 έως 8 μπο­φόρ, ενώ στον Πατραϊ­κό Κόλ­πο πρό­σκαι­ρα έως 9 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στα βόρεια του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και από το πρωί έως 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 11 έως 14 βαθ­μούς, με την ελά­χι­στη να ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος της ημέρας.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά του νομού, ενώ χιο­νό­νε­ρο ενδέ­χε­ται να πέσει και στο κέντρο της πόλης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ (στο Θερ­μαϊ­κό έως 6 μπο­φόρ), γρή­γο­ρα όμως θα εξα­σθε­νή­σουν και θα γίνουν βορειο­α­να­το­λι­κοί έως 3 και τοπι­κά έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 2 έως 7 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο