Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-12-2020 

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες που κατά τόπους θα συνο­δεύ­ο­νται και από χαλα­ζο­πτώ­σεις προ­βλέ­πο­νται στα δυτι­κά και βαθ­μιαία στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές. Τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να από το μεση­μέ­ρι στα δυτι­κά και από τις βρα­δι­νές ώρες στα υπό­λοι­πα βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα κεντρι­κά και βόρεια ορεινά.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και στα πελά­γη τοπι­κά 8 μπο­φόρ που γρή­γο­ρα στα δυτι­κά και εως το βρά­δυ και στα υπό­λοι­πα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση κυρί­ως στα δυτι­κά και τα
βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με ισχυ­ρές βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια καται­γί­δες, αρχι­κά στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία και μέχρι το μεση­μέ­ρι και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Τα φαι­νό­με­να από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και από τις βρα­δι­νές στις υπό­λοι­πες περιο­χές βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.
Άνε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 5 με 7 και στα θαλάσ­σια πρό­σκαι­ρα έως 8 μπο­φόρ, που από το από­γευ­μα στα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες που από το μεση­μέ­ρι θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα βορειο­δυ­τι­κά ορει­νά, πρό­σκαι­ρα πιο πυκνές στα ορει­νά της Ηπείρου.
Άνε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7, στο Ιόνιο 8 που γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 19 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές που γρή­γο­ρα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά όμως από το μεση­μέ­ρι και από τις νοτιό­τε­ρες περιο­χές βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 μπο­φόρ, που μετά το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές που γρή­γο­ρα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που θα είναι πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρά στις Κυκλά­δες από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ που μετά το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε δυτι­κούς και αργά τη νύχτα βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες που προς το μεση­μέ­ρι θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Από τις βρα­δι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και γρή­γο­ρα τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Από το βρά­δυ θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες που προς το μεση­μέ­ρι θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Από τις βρα­δι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 και γρή­γο­ρα 6 με 7 μποφόρ.Από το βρά­δυ θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές που γρή­γο­ρα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρές. Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων ανα­μέ­νε­ται από το μεσημέρι.
Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί με μικρή εξασθένηση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με ισχυ­ρές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν στα γύρω ορεινά.
Ανέ­μου: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα 7 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο