Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Ψύχος και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14-01-2021 

Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές, στο Αιγαίο σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες και στα ορει­νά και τα βόρεια ημιο­ρει­νά χιονοπτώσεις.
Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα στα βόρεια θα εντα­θούν, οι χιο­νο­πτώ­σεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βρά­δυ θα χιο­νί­σει και στα πεδι­νά της Μακε­δο­νί­ας και της Θράκης.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στα δυτι­κά και νότια πελά­γη τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν πρό­σκαι­ρα σε νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων. Τη νύχτα στα δυτι­κά και τα βόρεια θα επι­κρα­τή­σουν και πάλι βόρειοι άνε­μοι 6 με 8 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώση.
Παγε­τός θα σημειω­θεί στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και χιό­νια στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά. Από αργά το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εντα­θούν, οι χιο­νο­πτώ­σεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και ανα­μέ­νε­ται να χιο­νί­σει και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο (πάνω από 400 μέτρα).
Στα υπό­λοι­πα νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και χιό­νια στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά τις πρω­ι­νές και εκ νέου από τις βρα­δι­νές ώρες, οπό­τε θα χιο­νί­σει και σε πεδι­νές περιο­χές. Μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στο Θρακικό.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 6 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων. Το βρά­δυ θα επι­κρα­τή­σουν και πάλι βόρειοι άνε­μοι 6 με 7 μπο­φόρ με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 08 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές νωρίς το πρωί και εκ νέου από αργά το από­γευ­μα. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στε­ρε­άς και από το βρά­δυ και σε ημιο­ρει­νές περιοχές.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς. Από το βρά­δυ και από τα βόρεια θα επι­κρα­τή­σουν και πάλι βόρειοι άνε­μοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από ‑02 (μεί­ον δύο) μέχρι 05 βαθ­μοί Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν τις πρω­ι­νές και εκ νέου τις νυχτε­ρι­νές ώρες στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά και από το βρά­δυ και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές της Θεσσαλίας.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στα ανα­το­λι­κά πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στις Κυκλά­δες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να απο το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία θα σταματήσουν.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στα νότια τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και μέχρι το μεση­μέ­ρι σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να τη νύχτα στα βόρεια εκ νέου θα ενταθούν.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα νότια τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα στα βόρεια θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και μέχρι το μεση­μέ­ρι σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις, παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες μέχρι το μεση­μέ­ρι με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών βροχών.
Άνε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και χιό­νια στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά. Από αργά το από­γευ­μα οι χιο­νο­πτώ­σεις θα εντα­θούν και ανα­μέ­νε­ται να χιο­νί­σει και σε πεδι­νές περιοχές.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 6 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων. Το βρά­δυ θα επι­κρα­τή­σουν βόρειοι άνε­μοι 6 με 7 μπο­φόρ με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 07 βαθ­μούς Κελσίου.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο