Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 1/8/2021: Στους 44 βαθμούς θα «σκαρφαλώσει» και σήμερα ο υδράργυρος

Συν­θή­κες καύ­σω­να θα επι­κρα­τή­σουν και σήμε­ρα σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, με μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες στους 42–44 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες και κατά τη διάρ­κεια της νύχτας και έντο­νο αίσθη­μα δυσφο­ρί­ας στα αστι­κά κέντρα, ενώ οι άνε­μοι θα πλέ­ουν βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ στα πελά­γη, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί, στη Βόρεια Ελλά­δα από 16 έως 40–42 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο και στη Θεσ­σα­λία από 17 έως 42–44, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 22 έως 42–44 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 21 έως 41, στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 22 έως 39 βαθ­μούς, ενώ στην Κρή­τη, στα Δωδε­κά­νη­σα και στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο οι μέγι­στες θα φτά­σουν τοπι­κά στους 42–43 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν γενι­κά ασθε­νείς και στα πελά­γη από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται συν­θή­κες καύ­σω­να. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν ασθε­νείς και η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 31 έως 41–42 βαθμούς.

Ίδια κατά­στα­ση και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με νότιους ανέ­μους 3–4 μπο­φόρ και τη θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης να κυμαί­νε­ται από 28 έως 39 βαθμούς.

Σημειώ­νε­ται χθες Σάβ­βα­το 31 Ιου­λί­ου, σύμ­φω­να με το δίκτυο αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr ο υδράρ­γυ­ρος έφτα­σε ή ξεπέ­ρα­σε τους 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, σε 87 σταθ­μούς ενώ η απο­λύ­τως μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία ήταν 44,6 βαθ­μοί Κελ­σί­ου.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο