Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 10/8/2021: Θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς, άνεμοι έως 6 μποφόρ και τοπικές βροχές σήμερα

Ηλιο­φά­νεια με υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες έως 41 βαθ­μούς, άνε­μοι ασθε­νείς έως μέτριοι στα πελά­γη και τοπι­κά στο Νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο ισχυ­ροί έως 6 μπο­φόρ, τοπι­κές νεφώ­σεις τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας στα ηπει­ρω­τι­κά, καθώς επί­σης τοπι­κές βρο­χές ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες στα βόρεια και πιθα­νώς στα κεντρι­κά ορει­νά τμή­μα­τα, κυρί­ως στα ορει­νά της Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης και πιθα­νόν στα υπό­λοι­πα βόρεια και κεντρι­κά ορει­νά και στα ορει­νά της Πελο­πον­νή­σου, συν­θέ­τουν το σκη­νι­κό του και­ρού σήμε­ρα Τρίτη.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, σήμε­ρα η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 21 έως 40 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα, 24 έως 41 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 25 έως 39 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Στε­ρεά έως τους 41 βαθ­μούς), 24 έως 37 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη, 22 έως 39 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδε­κά­νη­σα (τοπι­κά στην Ανα­το­λι­κή Ρόδο έως τους 40 βαθμούς).

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ και στο υπό­λοι­πο Αιγαίο από βόρειες-βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ και στο Νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο τοπι­κά ισχυ­ροί 6 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και πρό­σκαι­ρα τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες σχε­δόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια ανα­μέ­νε­ται στην Αττι­κή, όπου η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 25 έως 37 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθενείς.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας στα γύρω ορει­νά και υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νο­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 26 έως 36 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στον Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθενείς.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο