Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 11/2/2021: Αγριεύει ο καιρός

Για σήμε­ρα Πέμ­πτη 11 Φεβρουα­ρί­ου η ΕΜΥ προ­βλέ­πει αρχι­κά στα δυτι­κά, βαθ­μιαία στις υπό­λοι­πες ηπει­ρω­τι­κές περιο­χές και από το από­γευ­μα στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να πιθα­νώς να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, στα δυτι­κά μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες και στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και τα νησιά του βορεί­ου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από το από­γευ­μα. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά της κεντρι­κής και βόρειας χώρας.

Ευνο­εί­ται η μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκόνης.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και στα πελά­γη τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από τις μεσημ­βρι­νές ώρες και από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα δυτι­κά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα πυκνώ­σουν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και από τις μεσημ­βρι­νές ώρες και στις υπό­λοι­πες πετριο­χές. Τα φαι­νό­με­να, που πιθα­νώς να είναι πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρά στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη το από­γευ­μα, βαθ­μιαία και από τα δυτι­κά θα εξα­σθε­νή­σουν και τις βρα­δι­νές ώρες θα περιο­ρι­στούν στη Θρά­κη. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά 7 με 8 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα και από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το από­γευ­μα. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στε­ρε­άς μέχρι το από­γευ­μα. Βελ­τί­ω­ση από τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και τις πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Από τις μεσημ­βρι­νές ώρες βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα πυκνώ­σουν και από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες μέχρι νωρίς το από­γευ­μα. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Θεσ­σα­λί­ας και της κεντρι­κής Στε­ρε­άς μέχρι το από­γευ­μα. Στα­δια­κά ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 7 με 8 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Βαθ­μιαία θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στις Κυκλά­δες, όπου πιθα­νώς να εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Βελ­τί­ω­ση τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 μπο­φόρ. Από τις βρα­δι­νές ώρες βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη βόρεια Κρή­τη 2 με 3 βαθ­μούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Τοπι­κές νεφώ­σεις που από τις μεσημ­βρι­νές ώρες θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από το από­γευ­μα και στα Δωδε­κά­νη­σα. Τα φαι­νό­με­να πιθα­νώς να είναι πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρά στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 7 και στα βόρεια 8 μπο­φόρ. Από τις βρα­δι­νές ώρες θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα πυκνώ­σουν και από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νώς στα δυτι­κά και βόρεια μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες μέχρι νωρίς το από­γευ­μα, οπό­τε ο και­ρός στα­δια­κά θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα πυκνώ­σουν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση από το απόγευμα.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο