Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 11/8/2021: Υψηλές θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς και τοπικές βροχές σήμερα

Πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες έως 41 βαθ­μούς, τοπι­κές βρο­χές ή σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες στα ηπει­ρω­τι­κά, κυρί­ως ορει­νά τμή­μα­τα και άνε­μοι έως πέντε μπο­φόρ συν­θέ­τουν το σκη­νι­κό του σημε­ρι­νού καιρού.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, σήμε­ρα Τετάρ­τη προ­βλέ­πε­ται ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις αυξη­μέ­νες τις θερ­μές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά και βαθ­μιαία στο Βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο. Τοπι­κές βρο­χές ή σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα υπάρ­ξουν, κυρί­ως στα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά και πιθα­νόν τις βρα­δι­νές ώρες στο Βορειο­δυ­τι­κό Αιγαίο και στην Ανα­το­λι­κή Θεσσαλία.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 24 έως 39 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα, 24 έως 41 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 23 έως 39 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Στε­ρεά και στη Δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο έως τους 40 βαθ­μούς), 25 έως 37 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και έως τους 39 βαθ­μούς στην Κρή­τη, 25 έως 38 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδε­κά­νη­σα (τοπι­κά στην Ανα­το­λι­κή Ρόδο έως τους 39–40 βαθμούς).

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ και στο Νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και πρό­σκαι­ρα τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις σχε­δόν μέτριοι, 4 μπο­φόρ και τοπι­κά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις αυξη­μέ­νες μετά το από­γευ­μα στα βόρεια τμή­μα­τα και υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νο­νται στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 27 έως 38 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθενείς.

Λίγες νεφώ­σεις βαθ­μιαία αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και μετά το από­γευ­μα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 26 έως 36 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθενείς.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο