Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 12/10/2021: Βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις ακόμη και στην Αττική

Βρο­χές, καται­γί­δες, ενδε­χο­μέ­νως χαλα­ζο­πτώ­σεις ακό­μη και στην Αττι­κή, καθώς επί­σης πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας κυρί­ως στα νότια και ανα­το­λι­κά της χώρας, ανα­μέ­νο­νται σήμε­ρα Τρί­τη, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, το πρωί ανα­μέ­νο­νται βρο­χές, καται­γί­δες και ενδε­χο­μέ­νως χαλα­ζο­πτώ­σεις σε Θρά­κη, Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, Χαλ­κι­δι­κή, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Ήπει­ρο, Δυτι­κή Στε­ρεά και Δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Στη συνέ­χεια τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν στη Θεσ­σα­λία, ενώ από το μεση­μέ­ρι θα εντο­πί­ζο­νται κυρί­ως στη Θρά­κη, στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Χαλ­κι­δι­κή, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, στην Ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 7 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 10 έως 19, στη Θεσ­σα­λία από 11 έως 18, στην Ήπει­ρο από 10 έως 22, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά από 11 έως 20, στη Δυτι­κή Στε­ρεά από 14 έως 20, στην Πελο­πόν­νη­σο από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονί­ου και του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 15 έως 19, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 15 έως 22, στις Κυκλά­δες από 18 έως 23, στα Δωδε­κά­νη­σα από 16 έως 21 και στην Κρή­τη από 18 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ. Στο Κεντρι­κό Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ίδιας έντα­σης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα 5 έως 7 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές έως βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 5 έως 7 και τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση κατά 1 έως 2 μπο­φόρ από το μεσημέρι.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και καται­γί­δες από το πρωί, ενώ υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων από το πρωί έως το από­γευ­μα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ, από το μεση­μέ­ρι όμως θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς ίδιας έντα­σης. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 16 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές βρο­χές το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα στα ανα­το­λι­κά του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειο­δυ­τι­κοί 2 έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 14 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες πιθα­νώς κατά τόπους ισχυ­ρές. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα περιο­ρι­στούν στη Θράκη.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία βαθ­μιαία έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία η μέγι­στη 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς κατά τόπους ισχυ­ρές. Μετά το μεση­μέ­ρι και από τα βόρεια τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και πρό­σκαι­ρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 21 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυ­ρές. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 4 και μετά το μεση­μέ­ρι δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μπο­φόρ. Στα νότια νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα έως 7 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι το από­γευ­μα σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 6 μπο­φόρ. Από το βρά­δυ προ­βλέ­πε­ται εξασθένηση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα έως 7 μπο­φόρ. Από το βρά­δυ δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς κατά τόπους ισχυ­ρές στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και βαθ­μιαία και στα Δωδε­κά­νη­σα. Τη νύχτα τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μπο­φόρ και βαθ­μιαία δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί με την ίδια έντα­ση. Στα νότια από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 22 έως 24 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς στα κεντρι­κά και βόρεια το μεση­μέ­ρι ισχυ­ρές. Από αργά το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι και από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο