Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 12/2/2022: Τοπικές βροχές από το απόγευμα, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Το Σάβ­βα­το σε ολό­κλη­ρη τη χώρα αρχι­κά ανα­μέ­νο­νται καλές και­ρι­κές συν­θή­κες με λίγες νεφώ­σεις. Προ­ο­δευ­τι­κά όμως οι νεφώ­σεις θα αυξη­θούν και μετά το μεση­μέ­ρι θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στην κεντρι­κή, ανα­το­λι­κή και βόρεια χώρα, καθώς και σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα κεντρι­κά και βόρεια ορεινά.

Τη νύχτα και κυρί­ως νωρίς το πρωί η ορα­τό­τη­τα σε πολ­λές περιο­χές θα είναι περιο­ρι­σμέ­νη και θα σχη­μα­τι­στούν ομί­χλες. Παγε­τός θα σημειω­θεί στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Η θερ­μο­κρα­σία σε μικρή πτώ­ση, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑6 έως 11 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑3 έως 15, στην Ήπει­ρο και στη Θεσ­σα­λία από ‑2 έως 16 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 0 έως 18, στα νησιά του Ιονί­ου από 2 έως 16 βαθ­μούς και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 4 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 Μπο­φόρ, αλλά μετά το μεση­μέ­ρι στα βόρεια πελά­γη θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κού και θα ενι­σχυ­θούν στα 6–7 Μπο­φόρ. Ασθε­νείς άνε­μοι δια­φό­ρων διευ­θύν­σε­ων θα πνέ­ουν στο Ιόνιο.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες στα­δια­κά θα πυκνώ­σουν, με αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών. Τις πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη, ιδιαί­τε­ρα στα Μεσό­γεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 5 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες στα­δια­κά θα πυκνώ­σουν με πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης πρό­σκαι­ρων βρο­χών. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 4 έως 15 βαθ­μούς, αλλά περι­φε­ρεια­κά της πόλης οι ελά­χι­στες θα είναι 3–4 βαθ­μούς χαμηλότερες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις κατά περιό­δους πιο πυκνές με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών κυρί­ως στο Ιόνιο και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα πέσουν χιό­νια στα ορει­νά της Ηπεί­ρου. Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι περιο­ρι­σμέ­νη και θα σχη­μα­τι­στούν τοπι­κές ομίχλες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί ασθε­νείς και στο Ιόνιο νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου η ελά­χι­στη θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν και από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βροχές.Τα φαι­νό­με­να από το βρά­δυ στη Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες βαθ­μιαία θα εντα­θούν. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα πέσουν χιό­νια στα ορει­νά των βορειό­τε­ρων περιο­χών. Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη και είναι πιθα­νό να σχη­μα­τι­στούν ομίχλες.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στα βόρεια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με την ίδια έντα­ση. Από το βρά­δυ στα βόρεια θα στρα­φούν σε ανα­το­λι­κούς βορειο­α­να­το­λι­κούς και θα ενισχυθούν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών κυρί­ως στην Κρή­τη από το μεση­μέ­ρι. Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και πρό­σκαι­ρα έως 5 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα στα ανα­το­λι­κά μετα­βλη­τοί ασθενείς.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 4 και στα βόρεια το πρωί τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα στα βόρεια βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε ανα­το­λι­κούς βορειο­α­να­το­λι­κούς και θα φτά­σουν τοπι­κά τα 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν και από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές οι οποί­ες κατά τη διάρ­κεια της νύχτας στα βόρεια θα εντα­θούν. Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ που βαθ­μιαία από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους με την ίδια έντα­ση. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα στρα­φούν σε ανα­το­λι­κούς βορειο­α­να­το­λι­κούς και θα ενισχυθούν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο