Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 12/6/2021: Αστατος και σήμερα ο καιρός — Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Αστα­τος και σήμε­ρα ο και­ρός. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών και κατά τόπους από χαλα­ζο­πτώ­σεις, προ­βλέ­πο­νται σε όλη σχε­δόν την ηπει­ρω­τι­κή χώρα κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και στα νότια πελά­γη τοπι­κά έως 5 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρα­μεί­νει σε λίγο χαμη­λό­τε­ρα από τα κανο­νι­κά για την επο­χή επί­πε­δα και η μέγι­στη τιμή της προ­βλέ­πε­ται να φτά­σει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθ­μούς και στην υπό­λοι­πη χώρα τους 27 με 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μαία σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές στα ηπει­ρω­τι­κά κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές αρχι­κά στα βόρεια και από το μεση­μέ­ρι και στα υπό­λοι­πα. Βαθ­μιαία θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές στα ηπει­ρω­τι­κά κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 2 με 4 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι μετα­βλη­τοί ασθενείς.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Στην Κρή­τη λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, με τοπι­κούς όμβρους και κυρί­ως στα ορει­νά πρό­σκαι­ρες καταιγίδες.

Στις Κυκλά­δες γενι­κά αίθριος και­ρός με λίγες τοπι­κές νεφώσεις.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 27 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου παρο­δι­κές νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων όμβρων μέχρι το απόγευμα.

Στα Δωδε­κά­νη­σα γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες κυρί­ως από το μεση­μέ­ρι με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, που κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί ασθε­νείς. Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μαία σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 2 με 4 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο