Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 13/8/2020: Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και τοπικές βροχές

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις, τοπι­κές βρο­χές ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας στα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα της χώρας, μέτριοι βόρειοι άνε­μοι στα πελά­γη και τοπι­κά στις Κυκλά­δες έως 6 μπο­φόρ, καθώς επί­σης θερ­μο­κρα­σί­ες σε μικρή πτώ­ση κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά, προ­βλέ­πο­νται για αύριο, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, την Παρα­σκευή η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 22 έως 36 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα, 23 έως 37 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 25 έως 37 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα, 26 έως 32 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη, 26 έως 37 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και έως τους 35 βαθ­μούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ και στο υπό­λοι­πο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ και τοπι­κά στις Κυκλά­δες ισχυ­ροί 6 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ, που μετά το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις στα βόρεια και ανα­το­λι­κά του νομού ανα­μέ­νε­ται στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 25 έως 35 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ στα ανα­το­λι­κά και βόρεια θα είναι 2–3 βαθ­μούς χαμη­λό­τε­ρη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις κυρί­ως τις θερ­μές ώρες στα γύρω ορει­νά ανα­μέ­νε­ται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 26 έως 35 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στον Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μποφόρ.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο