Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 15/5/2021: Βροχές με σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Μικρής διάρ­κειας μετα­βο­λή του και­ρού προ­βλέ­πε­ται στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα βόρεια με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρά και ενδε­χο­μέ­νως να συνο­δεύ­ο­νται και από χαλα­ζο­πτώ­σεις, αρχι­κά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Στε­ρεά και τις μεσημ­βρι­νές — απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στη Μακε­δο­νία και τη Θεσ­σα­λία. Από το από­γευ­μα και από τα δυτι­κά ο και­ρός θα βελ­τιω­θεί. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα στα δυτι­κά βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια έντα­ση. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη Μακε­δο­νία νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες αρχι­κά στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και βαθ­μιαία και στις υπό­λοι­πες περιο­χές, κατά τόπους ισχυ­ρές τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Στη Θρά­κη λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και τοπι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 24 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία η μέγι­στη έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις, στα βόρεια αυξη­μέ­νες με βρο­χές και στη δυτι­κή Στε­ρεά, το βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρές. Από το από­γευ­μα στα­δια­κά ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 και από αργά το από­γευ­μα δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί, στο Ιόνιο τοπι­κά 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 25, στα βόρεια έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στο εσω­τε­ρι­κό της Ήπει­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις, που βαθ­μιαία στα βόρεια θα αυξη­θούν και στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια και κυρί­ως τη Θεσ­σα­λία θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες οι οποί­ες στη Θεσ­σα­λία τις μεσημ­βρι­νές — απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα είναι πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρές. Μέχρι το βρά­δυ ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν στα βόρεια σε βόρειους 3 με 5 και στα νότια σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώσεις.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και βαθ­μιαία έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα βόρεια θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Στα νότια γενι­κά αίθριος με αραιές νεφώ­σεις κατά διαστήματα.

Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανε­μοι: Στα βόρεια από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα μετα­βλη­τοί ασθε­νείς. Στα νότια δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που τις μεσημ­βρι­νές — απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρης καται­γί­δας στα βόρεια.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και από το βρά­δυ δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με σπο­ρα­δι­κές βρο­χές που από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και καται­γί­δες, πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Το βρά­δυ ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

 Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο