Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός (17/1): Συνεχίζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2021

Τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στις Σπο­ρά­δες, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη, τη Χαλ­κι­δι­κή, τα νησιά του βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου, κυρί­ως την Εύβοια και πρό­σκαι­ρα τις πρω­ι­νές ώρες στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα της ανα­το­λι­κής Στερεάς.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 7 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή περαι­τέ­ρω πτώση.
Παγε­τός θα σημειω­θεί στα ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες, που θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρός στα κεντρι­κά και τα βόρεια ενώ σε περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης θα είναι ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και τη Χαλ­κι­δι­κή νεφώ­σεις κατά περιό­δους αυξη­μέ­νες με τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις, κυρί­ως τις πρω­ι­νές και εκ νέου από τις βρα­δι­νές ώρες.
Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες από το βρά­δυ θα αυξηθούν.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ και τις πρω­ι­νές ώρες στα θαλάσ­σια τοπι­κά 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑06 (μεί­ον 6) έως 03 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑15 (μεί­ον 15) έως ‑04 (μεί­ον 4) βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το βρά­δυ στο Ιόνιο θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και τις πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο τοπι­κά 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από ‑08 (μεί­ον 8) έως 02 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στην Εύβοια, τις Σπο­ρά­δες και τις πρω­ι­νές ώρες στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς, με στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες και εκ νέου από αργά το απόγευμα.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες. Το βρά­δυ θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑04 (μεί­ον 4) έως 07 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά. Χιό­νια θα πέσουν και στα ημιο­ρει­νά των βόρειων Κυκλά­δων. Πρό­σκαι­ρη εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων τις βρα­δι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 11 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες στα βόρεια. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα βόρεια και στα ορει­νά των Δωδεκανήσων.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 6 και στα Δωδε­κά­νη­σα τοπι­κά 7 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση από τα βόρεια από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια από 00 έως 06 βαθ­μούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά — ημιορεινά.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 07 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες νεφώ­σεις με ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά και στα βόρεια (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 300 μέτρα) και γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση. Από αργά το από­γευ­μα θα ανα­πτυ­χθούν εκ νέου νεφώσεις.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 6 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον 1) έως 06 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις οι οποί­ες το βρά­δυ θα αυξηθούν.
Άνε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στο Θερ­μαϊ­κό έως 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑03 (μεί­ον 3) έως 02 βαθ­μούς Κελσίου.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο