Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 2/11/2021: Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται σήμε­ρα Τρί­τη στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια και βαθ­μιαία στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, ενώ λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες θα υπάρ­ξουν στην υπό­λοι­πη χώρα. Τα φαι­νό­με­να το από­γευ­μα στα­δια­κά θα εξα­σθε­νή­σουν και θα περιο­ρι­στούν στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο στα κεντρι­κά και νότια, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, θα κυμαν­θεί από 5 έως 15 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα, 10 έως 22 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 12 έως 22 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα, 12 έως 21 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη (τοπι­κά στη Βόρεια Κρή­τη έως τους 25 βαθ­μούς), 11 έως 21 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από νότιες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μπο­φόρ και βαθ­μιαία μέτριοι 5 μπο­φόρ και πρό­σκαι­ρα στο Βόρειο Αιγαίο ισχυ­ροί 6 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ και τοπι­κά ισχυ­ροί 6 μπο­φόρ, όπου βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς και θα εξασθενήσουν.

Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές, ανα­μέ­νο­νται στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 15 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση μετά το απόγευμα.

Νεφώ­σεις με παρο­δι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, με βελ­τί­ω­ση μετά το μεση­μέ­ρι και κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις νυχτε­ρι­νές και πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, ανα­μέ­νο­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 12 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν γενι­κά από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και πρό­σκαι­ρα σχε­δόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια παρα­θα­λάσ­σια, σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Βαθ­μιαία από το μεση­μέ­ρι και από τα δυτι­κά ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 που γρή­γο­ρα θα ενι­σχυ­θούν στα 5 με 6 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα και από τα δυτι­κά βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς και θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Από το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπι­κά 7 μπο­φόρ που γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και από το από­γευ­μα βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 4 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Βαθ­μιαία από το από­γευ­μα ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 που γρή­γο­ρα στα ανα­το­λι­κά και νότια θα ενι­σχυ­θούν στα 6 με 7 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και από το από­γευ­μα βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στις Κυκλά­δες πιθα­νόν μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Βαθ­μιαία από το από­γευ­μα ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 που γρή­γο­ρα από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 24 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Από το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και από το μεση­μέ­ρι 6 με 7 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση τη νύχτα.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νόν μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Βαθ­μιαία από το από­γευ­μα ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και βαθ­μιαία στα κεντρι­κά και νότια 6 με 7 μπο­φόρ. Από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο