Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 20/2/2021: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Στη δυτι­κή Ελλά­δα λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες. Στην υπό­λοι­πη χώρα νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες, με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές από το μεση­μέ­ρι στα κεντρι­κά και τα βόρεια, οι οποί­ες τις βρα­δι­νές ώρες στη Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη, την ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την Εύβοια και τις Κυκλά­δες θα εντα­θούν και στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα βόρεια ορει­νά. Η ορα­τό­τη­τα στα ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και τις βρα­δι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν, στα δυτι­κά και τα νότια δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί και στις υπό­λοι­πες περιο­χές ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί με έντα­ση έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο ως προς τις ελά­χι­στες τιμές της, ωστό­σο παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν και από το βρά­δυ θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και στα ορει­νά χιονοπτώσεις.

Στις υπό­λοι­πες περιο­χές αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές από το μεση­μέ­ρι, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα εντα­θούν και τη νύχτα θα εκδη­λω­θούν, κυρί­ως στα θαλάσ­σια παρα­θα­λάσ­σια της Μακε­δο­νί­ας, μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.

Η ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανε­μοι: Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία ασθε­νείς. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 4 και από το βρά­δυ τοπι­κά 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 01 έως 13 και τοπι­κά στη δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑06 (μεί­ον 06) έως 10 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξημένες.

Η ορα­τό­τη­τα θα είναι κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη τις πρω­ι­νές και τις βρα­δι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί ασθε­νείς και από το μεση­μέ­ρι δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 17 και στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από ‑03 (μεί­ον 3) έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν και από το από­γευ­μα στην ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και την Εύβοια θα σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές, που το βρά­δυ θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν, κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια, σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μπο­φόρ, από το μεση­μέ­ρι στα νότια δυτι­κοί τοπι­κά έως 5 και από το βρά­δυ στις Σπο­ρά­δες βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον 1) έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν. Τοπι­κές βρο­χές θα σημειω­θούν από το από­γευ­μα στις Κυκλάδες.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν. Τοπι­κές βρο­χές θα σημειω­θούν από το από­γευ­μα στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από το βρά­δυ στα Δωδεκάνησα.

Ανε­μοι: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 4 και από το βρά­δυ 5 μπο­φόρ. Στα Δωδε­κά­νη­σα βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που από το από­γευ­μα θα πυκνώ­σουν. Αργά τη νύχτα στα ανα­το­λι­κά και τα βόρεια θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές από το από­γευ­μα, που τη νύχτα θα εντα­θούν και πιθα­νώς στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια θα εκδη­λω­θούν πρό­σκαι­ρες καταιγίδες.

Τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο