Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 20/3/2021: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες προ­βλέ­πει η ΕΜΥ για σήμε­ρα Σάβ­βα­το 20 Μαρ­τί­ου 2021. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά στα νησιά του Ιονί­ου, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Στε­ρεά, τη δυτι­κή Μακε­δο­νία, τα δυτι­κά τμή­μα­τα της κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, τη Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες ενώ στη νότια χώρα βαθ­μιαία θα στα­μα­τή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά που από το βρά­δυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Μακεδονία.

Ευνο­εί­ται η μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης στα νότια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα βόρεια ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 και βαθ­μιαία 4 με 6 μπο­φόρ. Στην υπό­λοι­πη χώρα νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές από αργά το από­γευ­μα και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως στα θαλάσ­σια ‑παρα­θα­λάσ­σια. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με βρο­χές, σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στα θαλάσ­σια ‑παρα­θα­λάσ­σια. Τα φαι­νό­με­να από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα δυτι­κά θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, κατά τόπους πυκνές από το βρά­δυ στη δυτι­κή Μακεδονία.

Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 και από το από­γευ­μα τοπι­κά 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στο νότιο Ιόνιο και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και βαθ­μιαία και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να στα νησιά του Ιονί­ου, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στε­ρεά θα να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, ενώ στην Πελο­πόν­νη­σο θα παρου­σιά­σουν εξα­σθέ­νη­ση και το βρά­δυ θα στα­μα­τή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά, κατά τόπους πυκνές από το βρά­δυ στην Ήπειρο.

Ανε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 και στα βόρεια έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν αρχι­κά στα νότια και βαθ­μιαία και στα υπόλοιπα.Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα στα νότια θα εξα­σθε­νή­σουν, όμως στη Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες θα εντα­θούν και θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κά από το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στις βόρειες Κυκλάδες.

Ανε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κά από το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να στα Δωδε­κά­νη­σα θα στα­μα­τή­σουν ενώ αργά το βρά­δυ στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου θα ενταθούν.

Ανε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 και βαθ­μιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νώς μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες βαθ­μιαία θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και βαθ­μιαία σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.Τα φαι­νό­με­να πιθα­νώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 και από το μεση­μέ­ρι 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 11 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο