Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 3/8/2020: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία — Πού υπάρχει πιθανότητα βροχής

Και­ρός 3/8/2020: Τοπι­κές νεφώ­σεις ανα­μέ­νο­νται στα ηπει­ρω­τι­κά τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, με τοπι­κούς όμβρους στα δυτι­κά και βόρεια ορει­νά. Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 6 και τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Kαι­ρός γενι­κά αίθριος. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 25 έως 35 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός γενι­κά αίθριος με πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις να σημειώ­νο­νται τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, κυρί­ως στα γύρω ορει­νά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ.  Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 21 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενι­κά αίθριος και­ρός με λίγες νεφώ­σεις, πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες κυρί­ως στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας, όπου θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι.  Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και στα ανα­το­λι­κά ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί τοπι­κά έως 5 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 33 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία η ελά­χι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά κυρί­ως στα ορει­νά, όπου θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι. Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 23 έως 36 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο η ελά­χι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις κυρί­ως στα δυτι­κά και τα βόρεια, με τοπι­κούς όμβρους στα βόρεια ορει­νά.  Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και στα ανα­το­λι­κά 6 μπο­φόρ, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από αργά το από­γευ­μα.  Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 36 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 6 μπο­φόρ  Θερ­μο­κρα­σία: Από 23 έως 32 και τοπι­κά στη νότια Κρή­τη έως 34 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Γενι­κά αίθριο και­ρός. Ανε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βόρειο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 και τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Στα νότια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ.  Θερ­μο­κρα­σία: Από 24 έως 34 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 04-08-2020

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα  ανα­πτυ­χθούν τοπι­κές νεφώ­σεις στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά και  τις βρα­δι­νές ώρες στο Ιόνιο.  Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα ανα­το­λι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και  στο νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Στα δυτι­κά από νότιες  διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι το βρά­δυ στα νότια σε δυτι­κούς  με την ίδια έντα­ση.  Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνοδο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο